Gălăţenii, campioni la internet-viteză

Gălăţenii, campioni la internet-viteză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conform statisticilor, ne situăm pe locul 9 în topul oraşelor europene la viteza medie a conexiunilor la Internet *

Dacă până mai ieri ocupam locuri fruntaşe doar la copii abandonaţi în maternităţi, iată că lucrurile se schimbă în oraşul de la Dunăre. Gălăţenii aşteptau net wireless în Centru, că doar aşa ne-a promis Primăria, dar până atunci iată ştire-ştire – din surse online, ca să vezi potriveală…

Astfel, Akamai, compania care publică cele mai relevante studii privind Internetul, a dat recent publicităţii rezultatele statistice corespunzătoare celui de al treilea trimestru din 2009.

Potrivit acestui raport, România se află pe locul al patrulea pe plan mondial în funcţie de media vitezelor conexiunilor la Internet, iar în Galaţi sunt cele mai multe conexiuni broadband cu viteze de peste 5 Mbps din ţară.

Avem bandă. Largă!

Termenul de bandă largă (broadband) este în general folosit pentru a descrie accesul la Internet de mare viteză. În ceea ce priveşte oraşele unde există Internet broadband, peste 5 Mbps, Galaţi se situează pe locul al nouălea în Europa, cu un procentaj de 75 la sută.

Pe primele două locuri se află oraşele Pecs şi Miskolc din Ungaria cu 90 la sută, respectiv 88 la sută, pe locul trei fiind oraşul Lyngby din Danemarca cu un procentaj de 87 la sută.

Aşadar Galaţiul, situat pe locul 9 în  acest clasament,  ia faţa multor capitale europene, dar şi a Sighişoarei, de exemplu, în care primăria locală dă wireless la tot poporul, pentru că banii plătiţi de contribuabilili merită şi o răsplată.

La nivel de ţară, ne bat doar asiaticii

Conform raportului „State of the Internet”, România este depăşită doar de Coreea de Sud -  Japonia şi Hong Kong, atunci când vine vorba de media vitezelor conexiunilor la Internet.

Viteza medie a conexiunilor la Internet pe plan mondial este de 1,7 Mbps, în ţară noastră este 6,2 Mbps, în creştere cu 12 la sută faţă de intervalul similar al anului anterior, iar cea mai mare se înregistrează în Coreea de Sud 14,6 Mbps.

În SUA, viteza medie este de 3,9 Mbps, iar în Japonia - 7,9 Mbps.

Furnizori de net, la Galaţi

În oraşul nostru, Google, torrentele, Messenger-ul sau reţelele de socializare se revarsă datorită furnizorilor de internet. În timp, au dispărut vechile şi instabilele reţele de cartier, acestea fiind preluate şi performanţele lor vizibil îmbunătăţite de corporaţii.

Astfel, la ora actuală avem CCC Blue, iLink, Romtelecom, RDS-RCS, UPC, Orange, Vodafone, Zapp şi Cosmote.

(informaţii din surse online)

Citit 862 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.