Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Peste 10.000 de proiecte ale celor doritori să-şi instaleze panouri fotovoltaice subvenționate au fost introduse în aplicația informatică de pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu prin care se derulează programul, în numai patru ore ale zilei de marți, 10 septembrie, prima zi a derulării programului.
Persoanele fizice se pot adresa instalatorilor agreaţi (245 la număr) în vederea înscrierii în Programul Naţional "Casa Verde Sisteme Fotovoltaice", privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Oamenii pot primi o subvenție de până la 90 la sută din costul instalării unui sistem fotovoltaic de cel puțin 3 kw, maximum 20.000 de lei. Dosarele se depun la firmele de instalatori agreate, care le introduc într-o aplicație informatică a Administrației Fondului pentru Mediu. Valoarea totală a finanţării acordate pentru acest program este de aproximativ 656 milioane de lei, ceea ce echivalează cu finanțarea a circa 33.000 de instalații.
Proiectele au putut fi introduse în aplicaţie începând de marți, ora 10.05. În prima oră au fost depuse peste 1.700 de dosare, iar până la ora 14.00, numărul acestora a depăşit 10.000.
Cele mai multe dosare, peste 2.500, fuseseră depuse pentru Regiunea Sud-Vest Oltenia, iar cele mai puţine, sub 500 la număr, în Bucureşti-Ilfov. Regiunea Sud-Est, din care face parte şi Galaţiul, se situa marți, la ora 14.00, pe penultimul loc, din punctul de vedere al dosarelor depuse, cu mai puţin de 600. Fondurile rezervate pentru aceste dosare erau de 10,8 milioane de lei, adică o şesime din totalul alocat Regiunii Sud-Est, de 68,3 milioane.

Citit 1562 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 14:28

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro