Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La 24 de ani de la reînființare, Liga Studenților din Galați va marca momentul aniversar, miercuri, 9 octombrie, la ora 12,00, în Sala Consiliului de Administrație (Universitate), printr-o şedinţă festivă la care vor participa foşti şi actuali membri. Ziua va fi încheiată de tradiţionalul concert al trupei Paraziții, în deschidere fiind invitaţi să cânte trupa Alan & Kepa şi Dan Gerosu. Concertul se va desfășura în Campusul Studențesc „Alexandru Ioan Cuza”, între căminele „H” și „D”, începând cu orele 19,00.
În toamna anului 1995, mișcarea studențească din România fierbea pe fondul adoptării unei noi legi a Educației, prin care au fost introduse locurile cu taxă în învățâmântul superior și au fost eliminate foarte multe drepturi ale studenților. La Galați, un grup de inițiativă, format din studenți, preia frâiele Ligii Studenților din Galați, iar începutul anului universitar debuteză cu  o grevă generală, continuată apoi la nivel național cu ceea ce avea să devină cea mai mare grevă studențească din istoria post-decembristă. Astfel, într-un context dominat de tensiuni sociale, cu amintirea evenimentelor din decembrie 1989 și iunie 1990 încă proaspătă, renaște din cenușă Liga Studenților din Galați, ce ulterior avea să se facă remarcată la nivel național drept cea mai activă organizație studențească, având un bogat istoric al protestelor şi grevelor. Ulterior, Liga Studenților din Galați a devenit un important și activ ONG, implicând în activitățile sale, de-a lungul timpului, mii de studenți.

Citit 1104 ori Ultima modificare Vineri, 11 Octombrie 2019 00:57

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro