De la fotbal la bal

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Fotbal pentru românii din Dallas: Biserica ortodoxa română „Sfânta Maria Colleyville” îi aşteaptă pe românii din această parte a Americii să vină sâmbătă, 13 februarie, ora 12,30, la un meci de fotbal, pe „stadionul” amenajat ad-hoc pe terenul bisericii.

* Bal românesc la Budapesta: Asociaţia Femeilor Ortodoxe Române organizează, pe 13 februarie, balul românesc de la Budapesta. Petrecerea va avea loc în Sala „Dunărea" a Hotelului Gellért, ora 18, unde românii din Budapesta şi din provincie, dar şi oaspeţi din România vor avea prilejul de a se întâlni şi de a petrece.

* 35 milioane de forinţi pentru învăţământul românesc din Ungaria: În perioada de buget unional european, care se desfăşoară până în 2013, în jur de 2,3 miliarde de forinţi sunt pentru realizarea şi dezvoltarea manualelor, materialelor de studiu ale elevilor minoritari din Ungaria.

S-au luat primele decizii ale Programului Operativ de Înnoire a Societăţii (TÁMOP) din cadrul Planului de Dezvoltare Ungaria Nouă. Programul TÁMOP sprijină în acest an Liceul, Şcoala Generală şi Căminul de Elevi „Nicolae Bălcescu" din Jula.

Suma obţinuta de către instituţiile pedagogice ale naţionalităţilor este mai bine de 238 de milioane de forinţi, din care şcoala din Jula primeşte 35.400.000 de forinţi.

*  Ziua Îndrăgostiţilor la Montreal: De Ziua Îndrăgostiţilor, duminică, 14 februarie, de la ora 16:00, Restaurantul Le Baron Bleu organizează o Petrecere de Sfântul Valentin la Montreal.

* Memorialul de la Sighet în Germania: Cercul Cultural Româno-German din Köln organizează duminică, 21 februarie, de la ora 16.00, la Melanchthon-Akademie - Köln, o întâlnire cu tema „Împotriva uitării: Memorialul de la Sighet - un loc de cultivare a memoriei europene".

* Spectacol la Torino: Asociaţia culturală româno-italiană „Flacăra" şi asociaţia „Poezia Attiva” organizează duminică, 21 februarie 2010, de la ora 16:00, la sala de teatru din Corso Dante nr.14, Torino, un spectacol literar-muzical sub genericul „Eurocultura". 

* „Tales of the Unexpected” din Rotterdam: Un grup de artişti români va participa în perioada 4 februarie -  6 martie la expoziţia „Tales of the Unexpected", care are loc la Dek22 Rotterdam.

* Liga INTER CEPIS: Centrul Hispano-Român din Alcalá de Henares participă pentru al doilea an consecutiv la Campionatul  INTER CEPIS, de data aceasta cu două echipe: Rumano Alcalá A şi Rumano Alcalá B.

În cadrul primului campionat INTER CEPIS, organizat anul trecut, echipa de fotbal a Centrului Hispano-Român a câştigat titlul de vicecampioană.

* Icoanele pe sticla de la Sibiel, prezentate şi la Paris: Vineri, 12 februarie, ora 18,00, la Ambasada României din Paris va avea loc prezentarea cărţii „Icoanele pe sticlă din Sibiel” a jurnalistului Italian Giovanni Ruggeri.

Prezentarea va fi moderată de Înalt Prea Sfinţitul Iosif, Mitropolitul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe Române din Europa Occidentală şi Meridională.

Citit 847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.