Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
11 comentarii

Montarea separatoarelor de sensuri pe DN 26 nu avea cum să nu fie şi salutată, dar şi contestată de zecile de agenţi economici care au sedii sau puncte de lucru pe porţiunea marcată cu "zid". Panourile, care astfel împiedică efectuarea manevrelor de întoarcere oriunde şi oricum, cum mulţi şoferi făceau chiar pe linia dublă continuă, au devenit un fel de stavilă care îngreunează accesul în incintele sediilor şi, mai ales, îi împiedică pe pietoni să ajungă de pe o parte pe alta a drumului. Una dintre companiile care suferă din acest motiv este Staer. "Montarea separatoarelor este un lucru bun, pentru că au fost extrem de multe accidente în zona aceea. Problema este că sunt prea lungi şi nouă, ca şi altor firme învecinate, ne îngreunează accesul. Am înţeles că vor fi vreo două sensuri giratorii, dar credem că ar trebui să fie mai multe, mai ales acolo unde sunt alei asfaltate şi se poate crea loc pentru un sens giratoriu. Mai este şi problema muncitorilor, care, când vin de la Galaţi, coboară din autobuz şi trebuie să traverseze pentru a ajunge la firmă. Pe unde trec ei?", ne-a argumentat Nicu Ştefan, directorul general al Staer. Montarea separatoarelor de sens se va finaliza zilele acestea, "zidul" care va împărţi în două DN 26 urmând să aibă 2,8 kilometri. Conform celor de la Drumuri, până la finele săptămânii viitoare vor fi gata şi cele două sensuri giratorii prevăzute în proiect, unul în dreptul drumului care duce spre Sat Costi şi unul în zona societăţii Asil.

Citit 15460 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 00:47

11 comentarii

 • postat de Paul Mironov Marți, 03 Decembrie 2019 15:26 5.13.131.*** Link la comentariu
  1
  3

  Nu mai spargeti separatoarele !!!

  Raportează
 • postat de zidul berlinului Duminică, 17 Noiembrie 2019 18:36 89.137.136.*** Link la comentariu
  8
  4

  Nu ma deranjeaza separatoarele dar nu se tine cont si de cei care locuiesc in zona sau firmele respective? Sa se faca pasarele si atunci totul e ok sau macar sa se mai sparga in cateva locuri separatoarele pt acces. Acea portiune nu e autostrada.

  Raportează
 • postat de Marius Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019 14:27 109.166.128.*** Link la comentariu
  12
  9

  Cand o sa faceti 2 km pe jos ca sa ajungeti la propria casa sau la servici atunci sa vorbiti. Zona se va transforma in cartiere de locuit si nu autostrada sa circulati unii cu 100 km/ora inconstientilor. Daca tot s-au pus separatoare, faceti mai multe sensuri giratorii conform legislatie, treceri si pasarele pentru pietoni.

  Raportează
 • postat de Gheorghe Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019 10:48 5.13.131.*** Link la comentariu
  6
  23

  Lasati acolo separatoarele deoarece ele salveaza vieti inconstientilor!

  Raportează
 • postat de Cristi Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019 08:15 92.114.82.*** Link la comentariu
  8
  10

  Da.....,,Sensuri giratorii,, mai exact acele 3 bidoane de plastic din 2 in 2 m la fiecare poarta de acces, tare ursi sunteti, sensurile trebuiesc amenajate conform legislatiei si normativelor in vigoare si nu conform parerilor personale, executatarea necorespunzatoare a sensurilor giratorii poate produce mai mult rau decat bine. Spre exemplu marcarea zonelor este un cosmar si inchiderea unei bezi de circulatie este semnalizata doar in capul unora. Prost Prost Prost, ca la noi, intai facem si apoi gandim cum sa facem.

  Raportează
 • postat de Marius Vineri, 15 Noiembrie 2019 17:34 109.166.128.*** Link la comentariu
  26
  10

  Puneti mai multe sensuri giratorii si problema este ca si rezolvata. Reprezentantii firmelor au dreptate si ganditiva la persoanele care locuiesc si care vor locui din ce in ce mai mult in aceasta zona care trebuie sa ocoleasca cel putin 2 km ca sa ajunga acasa sau sa plece la servici. Multi soferi si postaci confunda acest drum cu o autostrada din pacate.

  Raportează
 • postat de city manager galati Vineri, 15 Noiembrie 2019 17:08 89.137.136.*** Link la comentariu
  24
  10

  Trebuie urgent sparturi sa putem traversa si sa aiba toti acces din zona. nu e posibil sa izolezi toata zona cu acel beton. Nu aveti pasarele, nu aveti tuneluri , nu aveti sensuri giratorii. Vrem sens giratoriu cosbuc cu tecuci sau basarabiei cu cosbuc.

  Raportează
 • postat de Ionut Vineri, 15 Noiembrie 2019 15:45 86.127.101.*** Link la comentariu
  20
  9

  Are dreptate directorul Staer. Sunt bune aceste separatoare dar mai trebuiesc si anumite sensuri giratorii sau chiar treceri de pietoni. Acum probabil se poate merge cu viteza peste 70 km/ora, daca sunt aceste separatoare:)

  Raportează
 • postat de florin Vineri, 15 Noiembrie 2019 12:49 213.233.101.*** Link la comentariu
  8
  33

  Monstra de inteligenta la directorul Staer:''Montarea separatoarelor este un lucru bun, pentru că au fost extrem de multe accidente în zona aceea. Problema este că sunt prea lungi şi nouă, ca şi altor firme învecinate, ne îngreunează accesul. Am înţeles că vor fi vreo două sensuri giratorii, dar credem că ar trebui să fie mai multe, mai ales acolo unde sunt alei asfaltate şi se poate crea loc pentru un sens giratoriu. Mai este şi problema muncitorilor, care, când vin de la Galaţi, coboară din autobuz şi trebuie să traverseze pentru a ajunge la firmă. Pe unde trec ei?""

  1.E bine ca au murit oameni
  2.E rau ca e prea lung
  3.Trebuie sa traverseze oamenii
  Mai domn director tocmai ca au murit oameni acolo aceste separatoare sun lungi si acopera foarte bine o zona foarte periculoasa.Si firmele acesea mari nu cred ca falimenteaza daca doneaza cite o pasarela in zona unde coboara sau urca salariatii la munca!Daca nu mai pentru faptul ca s-au montat niste separatoare care impiedica incalcarea legii falimenteaza firma Staer apoi ........

  Raportează
 • postat de Vasile T Vineri, 15 Noiembrie 2019 12:32 89.136.0.*** Link la comentariu
  8
  34

  Daca lipsa separatoarelor ucide oameni, domnilor cu societati comerciale in zona nu le pasa! De ce nu spun nimic cei de la DMT care au sedii si pe stanga si pe dreapta. Deoarece, probabil, inteleg cuvantul "Lege". Ei respecta si mai ales astepta starea de normalitate/legalitate! In Timisoara sunt separatoare de la iesirea din oras, pana la sensul giratoriu de la aeroport, pe aproximativ 5km si nu mai contesta nimeni. Doar trebuie sa intelegem ca trebuie respectata legea (anterior datorita teribilismului au murit foarte multi oameni nevinovati). Societatea in cauza, clientii lor si angajatii cu auto personale, pot ocoli, pentru a ajunge in siguranta si a nu mai pune in pericol viata altora prin calcarea liniei duble continue! Dar nu noi suntem patroni si trebuie sa ne lamentam cand nu mai putem sari zidul cu jeepul de evazionist !

  Raportează
 • postat de Vasile Vineri, 15 Noiembrie 2019 09:29 89.121.153.*** Link la comentariu
  22
  15

  De la Romstal pana la “sprtura” de la Costi sunt aproape 2km cu multe firma cât si locuințe ! Bine ca “ face “ la Asil !!!!!??? Cred ca aici primează cine este mai “ tare “ !!!! Împărțiți porțiunea de 2800 m in trei , la 900, 1800si 2700m si cred ca ar fi o soluție care sa mulțumească aproape toată lumea !!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.