Morun cu icre de mii de euro, găsit mort la Galați

Morun cu icre de mii de euro, găsit mort la Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un morun de mari dimensiuni a fost găsit pe malul Dunării, în dreptul orașului Galați, având burta tăiată. Pescarii spun că peștele cântărea minim 15 kilograme. Pe piață un kilogram de icre de morun se vinde cu circa 1.000 de euro, iar carnea cu aproximativ 100 de euro kilogramul.

Peștele găsit pe malul Dunării are aproximativ 1,7 metri lungime, iar pescarii spun că a fost tăiat pe burtă pentru a i se scoate icrele. Potrivit pescarilor, morunul ar fi fost capturat, omorât și apoi aruncat în apă, deoarece majoritatea exemplarelor de sturion au implantate microcipuri pentru a fi monitorizate. Peștele ar fi fost prins în urmă cu mai multe zile deoarece se află în putrefacție. Autoritățile au anunțat că vor face o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în acest caz și dacă este vorba despre braconaj.

„Am luat legătura cu cei de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, Serviciul Galați. Continuăm împreună cercetările, pentru a stabili împrejurările în care a murit morunul și dacă există elemente privind săvârșirea vreunei infracțiuni sau contravenții”, a declarat șeful Poliției Transporturi Galați, comisarul șef Marcel Bărbulescu.

Morunul este o specie protejată, pescuitul său fiind interzis până în anul 2020.

Sursa: mediafax.ro

Citit 9923 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.