Diasporă cu ziarişti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Presă interculturală la Torino: Românca Viorica Nechifor este preşedintele nou-înfiinţatei Asociaţii Naţionale a Presei Interculturale din Italia, ANSI, asociaţie ce va fi lansată oficial pe 19 februarie, la Torino.

Organizaţia este recunoscută de Federaţia Naţională a Presei Italiene (Fnsi) ca grup de specialitate în cadrul sindicatului jurnaliştilor.

ANSI, cu sediul la Torino, este o iniţiativă a jurnaliştilor de origine străină, care se regăsesc în componenţa sa, sunt înscrişi în cadrul sindicatului şi lucrează la ziare multiculturale din mai multe zone ale Italiei.

Viorica Nechifor se ocupa de site-ul în limba română al Primariei din Torino, colaborează cu Torinosette - La Stampa şi este corespondent al Gazetei Româneşti.

* Spectacol în cinstea iubirii la Montreal: Asociaţia M.A.V.A. - La Marche à l`amour, à la vie et à l`amitié din Montreal, condusă de  Otilia-Sorina Tunaru, organizează sâmbăta asta, de la ora 14:00, la Librăria Paulines din Montreal, un spectacol intitulat „Liberta", în care se cântă iubirea universală.

Spectacolul va fi susţinut de interpreta şi cantautoarea Shola Doummar şi muzicienii săi: Éric The, chitara, cavaquinho şi percuţie, Claudie Gagnon, flaut.

* Concert la Carnegie Hall din New York: Ensemble Raro va concerta în premieră pe 16 februarie la Carnegie Hall din New York. Recitalul din Statele Unite va fi urmat, pe 26 martie, de un concert cameral la Wigmore Hall din Londra.

Cele două evenimente sunt organizate de Asociaţia SoNoRo în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi fac parte din turneul Ensemble RARO & SoNoRo Festival on Tour.

Ansamblul este compus din Diana Ketler - pian, Alexander Sitkovetsky - vioară, Răzvan Popovici - violă, Bernhard Naoki Hedenborg - violoncel, cărora li se va alătura Roxana Constantinescu, mezzosoprană.

Citit 616 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.