Un jandarm gălăţean a schimbat în bine o zonă de război

Un jandarm gălăţean a schimbat în bine o zonă de război

IJJ Galaţi
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
2 comentarii

Colonelul Florin Simionel, adjunctul inspectorului şef al Jandarmeriei Galaţi, a fost recompensat pentru participarea şi implicarea la cea mai recentă misiune pe care jandarmii români au avut-o în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

Ofiţerul gălăţean a condus, timp de trei luni, contingentul de 11 jandarmi "Sarmisegetuza", care în perioada februarie - septembrie 2019 a participat la misiunea NATO Resolute Support, ulterior fiind numit șef al echipei Train Advise and Assist. Misiunea a avut rolul de a întări și mentora Poliția Națională Afgană și de a rezolva deficiențele logistice ale acesteia, prin consiliere și îndrumare metodică.

Pentru modul în care numărul 2 din Jandarmeria gălăţeană a coordonat activitatea contingentului, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat "Emblema de onoarea a MAI cu însemne de război", iar comandantul Combined Security Transition Command - Afghanistan, generalul locotenent James Rainey, i-a conferit medalia "Meritorius Service Medal".

Până în prezent, Jandarmeria Galați a participat cu efective la constituirea contingentelor de jandarmi dislocate în teatrul de operații din Kosovo, în perioada 2005-2010, și în teatrul de operații Afganistan, în anii 2011, 2013 și 2019. În prezent, continuă sesiunile de pregătire a cadrelor ce vor participa, pe viitor, la alte misuni în zonele de conflict de pe glob.

Citit 2451 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 22:50

2 comentarii

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro