Un jandarm gălăţean a schimbat în bine o zonă de război
Foto: IJJ Galaţi

Un jandarm gălăţean a schimbat în bine o zonă de război
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Colonelul Florin Simionel, adjunctul inspectorului şef al Jandarmeriei Galaţi, a fost recompensat pentru participarea şi implicarea la cea mai recentă misiune pe care jandarmii români au avut-o în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

Ofiţerul gălăţean a condus, timp de trei luni, contingentul de 11 jandarmi "Sarmisegetuza", care în perioada februarie - septembrie 2019 a participat la misiunea NATO Resolute Support, ulterior fiind numit șef al echipei Train Advise and Assist. Misiunea a avut rolul de a întări și mentora Poliția Națională Afgană și de a rezolva deficiențele logistice ale acesteia, prin consiliere și îndrumare metodică.

Pentru modul în care numărul 2 din Jandarmeria gălăţeană a coordonat activitatea contingentului, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat "Emblema de onoarea a MAI cu însemne de război", iar comandantul Combined Security Transition Command - Afghanistan, generalul locotenent James Rainey, i-a conferit medalia "Meritorius Service Medal".

Până în prezent, Jandarmeria Galați a participat cu efective la constituirea contingentelor de jandarmi dislocate în teatrul de operații din Kosovo, în perioada 2005-2010, și în teatrul de operații Afganistan, în anii 2011, 2013 și 2019. În prezent, continuă sesiunile de pregătire a cadrelor ce vor participa, pe viitor, la alte misuni în zonele de conflict de pe glob.

Citit 4672 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.