„Dragobetele este sărbătoarea noastră”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Susţine preşedintele LSG, Dorin Coteţ * Studenţii speră să organizeze de anul viitor un festival pentru a-i determina pe tineri să iubească româneşte *

Miercuri seară, de Dragobete, distracţie maximă în Club S, la studenţi. Începând cu ora 22, Liga Studenţilor din Galaţi organizează, ca în fiecare an, o petrecere cu surprize pentru îndrăgostiţi sau pentru cei care sunt în căutarea iubirii.

„De  câţiva ani încercăm să-i determinăm pe tineri să uite de sărbătorile din import, gen Valentine’s Day şi să respecte tradiţiile noastre. Dragobetele este sărbătoarea noastră a iubirii”, spune preşedintele LSG, Dorin Coteţ.

Acesta susţine că studenţii care vor veni mâine seară în Club S vor avea parte de surprize:

„Va fi un concurs cu probe inspirate din tradiţiile româneşti: karaoke pe melodii de dragoste din folclorul nostru, concurs de dans popular şi altele. Nu vreau să  spun mai multe, pentru că s-ar pierde din farmec şi mizăm pe inventivitatea şi spontaneitatea concurenţilor”, spune preşedintele LSG.

Acesta susţine că s-a interesat de tradiţiile de Dragobete la studenţii din Maramureş şi la bunicii săi:

„Dacă nu ştim noi, nu înseamnă că Dragobetele nu este cunoscut în mediul rural, unde încă se păstrează tradiţiile. Bunica mea mi-a povestit că bunicul a furat-o de Dragobete”.

„Se îndrăgostise de ea la prima vedere, dar nu era din satul ei, de aceea tatăl bunicii nu a vrut să discute cu bunicul când a mers în peţit. Aşa a apelat la tradiţie şi şi-a întemeiat o familie. Bunica se mândreşte şi acum că a fost furată de iubitul ei, care i-a devenit soţ”, povesteşte  tânărul.

Reprezentanţii LSG susţin că-şi doresc ca Dragobetele să capete amploare, începând de anul viitor:

„Vrem să facem un festival, în Grădina Publică. Ne-am dori un parteneriat cu autorităţile locale ca să putem organiza ceva de genul Serbărilor Galaţiului”.

„Cu chioşcuri cu vin şi mâncare tradiţională românească, cu spectacole stradale şi alte lucruri frumoase. Credem că e necesar să facem mai mult decât o simplă petrecere în Club S, ca sărbătoarea să intre în obişnuinţa tinerilor şi Sfântul Valentin să fie uitat”, a mai adăugat Dorin Coteţ.

Până la festivalul de anul viitor, tinerii sunt aşteptaţi mâine seară în Club S. Intrarea este liberă pentru toţi studenţii, şi costă 10 lei pentru ceilalţi.

Citit 1794 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.