Şoferiţă cu alcoolemie mare, la prima oră

Şoferiţă cu alcoolemie mare, la prima oră
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Şase şoferi băuţi zdravăn, dintre care doi cu alcoolemie de peste unu la mie în aerul expirat, au fost depistaţi pe şoselele gălăţene, în mai puţin de 72 de ore.

Unul dinte conducătorii auto care au sărit pragul este o femeie, "pârâtă" la 112 pentru că mergea haotic cu maşina pe strada Brăilei din Galaţi, puţin după ora 10,00. Cei care au alertat poliţia au fost ceilalţi participanţi la trafic, care au observat traiectoria sinuoasă a unei maşini la volanul căreia se afla o femeie. Un echipaj rutier a oprit autoturismul în trafic, constatând că la volan se afla o femeie de 42 de ani, într-o stare avansată de ebrietate. Testarea a evidenţiat că aceasta avea o alcoolemie de 1,02 la mie în aerul expirat, ceea ce i-a netezit drumul spre spital, pentru probe biologice, dar şi către un dosar penal şi reţinerea permisului de conducere.

Într-o situaţie similară s-au aflat alţi cinci şoferi din judeţul Galaţi, cu vârste cuprinse între 42 şi 50 de ani, opriţi în trafic pe străzi din municipiul Galaţi, Cudalbi şi Matca. În privinţa acestora, etilotestele au arătat valori cuprinse între 0,70 şi 1,14 la mie în aerul expirat, cea mai mare valoare fiind stabilită în cazul unui şofer de 48 de ani, depistat în Galaţi, pe o stradă din Micro 13. În toate cazurile, şoferilor prinşi le-a fost suspendat dreptul de a conduce şi sunt cercetaţi penal pentru consum de alcool la volan. Ei riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 1 şi 5 ani.

Citit 3241 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2020 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.