CORONAVIRUS | Se judecă doar urgenţele

CORONAVIRUS | Se judecă doar urgenţele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Programul cu publicul la Centrul de Informare şi Relaţii cu Publicul şi la Biroul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Tribunalului Galaţi va fi suspendat în perioada 12 - 31 martie. În perioada menţionată, doar avocaţii, consilierii juridici şi experţii judiciari, vor putea studia dosarele instanţei, de luni până joi, între orele 11,30-12,30. Asta s-a decis în Adunarea Generală a judecătorilor Tribunalului Galaţi, unde s-a luat hotărârea că se vor soluţiona doar cauzele urgente, respectiv cele stabilite de aplicaţia Ecris şi de Hotărârile nr.15/2019, nr. 18/2019 şi nr. 19/2019 ale Colegiului de conducere, precum şi cauzele penale stabilite prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor nr. 3/04.02.2020.

"În perioada stabilită, la sala de judecată, grefierul de şedinţă nu va da dosarele spre studiu părţilor, avocaţilor sau consilierilor juridic înainte de începerea şedinţei de judecată, acestea fiind puse la dispoziţia părţilor doar cu acordul completului de judecată, în timpul şedinţei de judecată. La sala de şedinţă, dosarele vor fi apelate în ordinea de pe lista de şedinţă, în loturile stabilite de fiecare complet de judecată şi în intervalele orare stabilite de fiecare complet, limitându-se astfel numărul de persoane prezente în sala de judecată”, se arată în decizia Tribunalului Galaţi.

Justiţiabilii sunt sfătuiţi ca cererile de chemare în judecată şi celelalte documente care trebuie depuse la dosare să fie transmise instanţei prin alte mijloace de comunicare, respectiv: prin fax, e-mail, prin serviciul poştal, prin serviciile de curierat ori prin intermediul avocaţilor sau consilierilor juridici.

Citit 2402 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.