Şi-a pierdut viaţa în casa cuprinsă de flăcări

Şi-a pierdut viaţa în casa cuprinsă de flăcări
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Două echipaje de pompieri din cadrul Gărzii de Pompieri Bereşti au fost solicitate, joi seară, să intervină pentru a lichida un incendiu la o gospodărie particulară din satul Pleşa. Pompierii au lucrat timp de trei ore pentru lichidarea incendiului.

Din păcate, după lichidarea incendiului, care a distrus acoperişul pe o suprafaţă de 70 mp şi bunurile din două camere, în dormitor a fost găsit un bărbat carbonizat, pentru care nu s-a mai putut face nimic. Din cauza fumului degajat iniţial, cel mai probabil proprietarul locuinţei nu a putut reacţiona la timp. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor electric improvizat, de la care s-a propagat incendiul.

Câteva ore mai târziu, alarma s-a dat din nou, de data aceasta fiind solicitaţi pompierii din Galaţi. Salvatorii s-au deplasat rapid cu trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD în strada Războieni, unde fusese anunţat incendiul. "Pompierii militari au lucrat timp de trei ore pentru a localiza şi lichida incendiul în limitele găsite. Flăcările mocnite au distrus 130 mp la acoperişul din asterială de lemn al primei case şi s-au propagat la o locuinţă învecinată, distrugând încă 50 mp din acoperişul din asterială de lemn cu tablă, împreună cu podul din chirpici. Din fericire nu au fost victime, pagubele însumând bunuri în valoare de 14.000 lei », ne-a declarat Dan Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Cauza probabilă a incendiului este efectul termic al coşului de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din podul casei.

Citit 1222 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.