Petrică şi lupul sau alarma gogonată şi 112

Petrică şi lupul sau alarma gogonată şi 112
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Nu vă jucaţi cu viaţa altor oameni * Dosar penal şi daune pentru glume proaste prin 112 * Sâmbătă, pompierii au fost cele mai noi victime ale unei alarme false de amploare *

Cinci autospeciale de pompieri au demarat în trombă sâmbătă, către locului unui grav incendiu, izbucnit la ora 2,40, la Şiviţa.

Două gospodării fuseseră cuprinse de flăcări, casele aflându-se chiar lângă un depozit de butelii. Nici nu se putea mai rău. Decât în varianta unei glume proaste.

Dacă ar fi fost o situaţie de urgenţă în altă parte?

Locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă Galaţi:

„În acest moment se fac cercetări, folosindu-se înregistrarea de la 112, dacă a existat intenţia de a înşela pompierii. Când primele două echipaje ale noastre au ajuns la faţa locului, ardea o anexă a unei case şi un coteţ de găini, iar în apropiere nu exista nici un depozit de butelii”.

„Nu exista nici un pericol de extindere a focului, deşi prin 112 se anunţase, exact aşa: ˝Ard două gospodării, aflate lângă un depozit de butelii˝”.

„Au fost întoarse din drum celelalte trei autospeciale, care se aflau pe drum, în comuna Tuluceşti, unde se află satul Şiviţa”.

„Ce s-ar fi întâmplat dacă în acelaşi timp era un incendiu în desfăşurare în altă parte?”.

„Cum ar fi putut pompierii să mai intervină acolo?”, se întreabă purtătorul de cuvânt.

Nu vă jucaţi cu viaţa altor oameni

Persoana care a alarmat degeaba ISU este cercetată pentru a se vedea dacă este în deplinătatea facultăţilor mintale, fiind pasibilă de plătirea daunelor produse pompierilor – consum de motorină şi alertare fără motiv. De asemenea, în cauză se va întocmi dosar penal.

„Facem apel ca cei care folosesc numărul unic de urgenţă 112 să dea dovadă de responsabilitate. Apelurile la 112 sunt înregistrate şi cercetate apoi, pentru verificarea veridicităţii lor”.

„Alarmele false s-au înmulţit foarte mult de la începutul anului, iar acest lucru înseamnă şi pierderi materiale mari – în ceea ce priveşte ISU, dar şi potenţiale pierderi de vieţi omeneşti – în ceea ce priveşte o reală situaţie de urgenţă, la care echipajele noastre nu pot ajunge în timp util din cauza glumelor proaste”.

Să nu uităm, gălăţeni, că totul costă. Iar din cauza unui Petrică inconştient care ţipă că vede lupul, unii dintre noi ar putea plăti cu viaţa.

Citit 977 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.