„Un zâmbet, o floare, un pic de culoare”

„Un zâmbet, o floare, un pic de culoare”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 2.000 de elevi şi preşcolari din 480 de şcoli şi 120 de grădiniţe din ţară şi de peste hotare au participat la Concursul internaţional de obiceiuri de primăvară „Un zâmbet, o floare, un pic de culoare”.

Alături de copiii români s-au implicat în acest proiect şi cei din Norvegia, Germania, Italia şi Republica Moldova.

Concursul s-a finalizat cu o expoziţie deschisă vineri, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, unde vizitatorii au putut admira şi cumpăra producţiile elevilor.

„Au pus foarte mult suflet în realizarea mărţişoarelor şi felicitărilor.  Am fost nevoiţi să dăm foarte multe premii, peste 500 de copii, pe categorii de vârstă diferite, fiind recompensaţi cu diplome”.

„Început doar ca o manifestare în cadrul şcolii noastre, la a doua ediţie, competiţia a devenit judeţeană, pentru ca la a treia să se extindă în toată ţara, depăşind chiar graniţele”, ne spune coordonatoarea proiectului, învăţătoarea de la Şcoala Nr. 20, Angela Chirnoagă. 

Alături de această instituţie, au mai participat la realizarea proiectului Şcolile Nr. 16, 3 şi 22 din Galaţi şi Şcoala din Smârdan.

Pe lângă expoziţie, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii au avut loc şi ateliere de lucru la care s-au remarcat elevii de la şcolile Nr. 20, 29, 33 şi 5.

În cursul zilei de duminică, elevii care vindeau mărţişoare ne-au declarat că banii adunaţi vor fi folosiţi pentru alte proiecte pe care vor să le desfăşoare.

Cei de la Şcoala Nr. 5 spuneau că-i vor dona bisericii cu care au un parteneriat, în timp ce copiii de la Şcoala Nr. 20 strângeau bani pentru realizarea unui panou cu istoria unităţii lor.

Citit 2931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.