VĂ REAMINTIM: Sâmbătă noaptea, dăm ceasurile înainte

VĂ REAMINTIM: Sâmbătă noaptea, dăm ceasurile înainte
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În ultima duminică a acestei luni, 29 martie, România trece la ora de vară, ora 3,00 devine ora 4,00, iar românii trebuie să dea ceasurile înainte. Glumind amar, vom sta în casă cu o oră mai puțin. Orarul de vară se aplică până în ultima duminică a lunii octombrie.

Ora oficială de vară, ora Europei Orientale la care trece ţara noastră în noaptea de sâmbătă spre duminică (28/29 martie 2020), a fost introdusă în România pentru prima dată în 1932. Parlamentul European a propus ca schimbarea orei în ultima duminică din martie 2021 să fie ultima pentru ţările din Uniunea Europeană care decid să îşi păstreze permanent ora de vară. Statele membre care decid să rămână la ora standard, cunoscută şi drept "ora de iarnă", vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021. Țările membre trebuie să notifice Comisia Europeană până în martie 2020 asupra deciziei lor. Mai sunt doar câteva zile până se încheie prima lună a primăverii şi, deocamdată, nu se cunoaşte nicio informaţie în acest sens.

CFR Călători trece la ora de vară [detalii]

 

 

Citit 4817 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:07

1 comentariu

 • postat de Va urma ora exacta...cat de curand.
  Vineri, 27 Martie 2020 22:06
  77.111.246.***
  Va marturisesc ca m-ati inveselit cu articolul asta.
  In special, cand am ajuns la punctul in care am citit ca parlamentul european face (de pe acum) propuneri pentru peste un an de acum inainte...m-a pufnit rasul de-a dreptul !
  Nu sunt sarcastica. Va multumim pentru informatie.
  Parerea mea este ca parlamentul european ar trebui sa se gandeasca ce va mai ramane din el peste un an de zile si nu sa ne anunte de pe acum cum sa ne potrivim ceasurile.
  Cine stie de unde se va da ora exacta peste un an de zile...?
  3
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.