Nivelul maxim al precipitațiilor în Galaţi - 21,5 litri pe metrul pătrat

Nivelul maxim al precipitațiilor în Galaţi - 21,5 litri pe metrul pătrat
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Nivelul maxim al precipitațiilor înregistrate în județul Galați a fost, în aceste zile, de 21,5 litri/mp, înregistrat la stația hidrometrică Tecuci, informează un comunicat remis de Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, care monitorizează în permanență cursurile de apă și lucrările specifice domeniului de gospodărire a apelor din județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați. Pentru comparație, nivelul maxim al precipitațiilor a fost de 74,2 l/mp în Vaslui, 21,4 l/mp în Botoșani și 23,6 l/mp în județul Iași.

"Pe toate cursurile de apă din spațiul hidrografic Prut-Bârlad, la stațiile hidrometrice nu s-au înregistrat depășiri ale nivelurilor de apărare, cu excepția stației Vinețești, de pe râului Crasna, amonte de acumularea Mânjești, în județul Vaslui. Pe acest curs de apă s-au produs, pentru o scurtă perioadă de timp, depășiri ale cotei de atenție (+10 cm), fără revărsare din albia minoră. La lucrările cu rol de apărare împotriva inundațiilor nu s-au înregistrat depășiri, creșterile de niveluri fiind nesemnificative", precizează comunicatul.

Reprezentanții ABA Prut-Bârlad recomandă autorităților locale să asigure starea de permanenţă la sedii şi să intervină în special în zona podurilor şi a podeţelor, îndepărtând, acolo unde este cazul, materialele lemnoase, vegetația şi plutitorii care ar putea obtura secțiunile de scurgere ale râurilor.

Citit 2631 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 21:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.