UPDATE. Gratuităţile şi reducerile de preţ la abonamente, din nou suspendate

UPDATE. Gratuităţile şi reducerile de preţ la abonamente, din nou suspendate
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE. La solicitarea Primăriei municipiului Galaţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, a revenit asupra hotărârii prin care anulase suspendarea reducerilor și a gratuităților la transportul public în comun.

Astfel, prin Hotărârea nr. 48, adoptată pe 1 mai 2020, "se suspendă, în intervalul 1 -15 mai 2020, gratuităţile şi reducerile la transportul în comun pentru toţi beneficiarii de la nivelul unităţilor administrativ teritoriale din cadrul judeţului Galaţi". Ca şi până acum, excepţie fac persoanele cu dizabilităţi şi persoanele care beneficiază de salariul de bază minim brut pe ţară, garantat în plată.  

Reamintim că, prin Hotărârea nr. 47 din 29 aprilie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, fusese anulată suspendarea reducerilor și a gratuităților la transportul în comun. Urmare a acestei hotărâri, atât Primăria municipiului Galaţi, cât şi compania publică de transport Transurb SA, anunţaseră suplimentarea numărului de autobuze. Rămâne de văzut dacă această măsură va fi menţinută.

 


 

Printr-un comunicat de presă, SC Transurb SA Galați aduce la cunoștința gălățenilor că, urmare a Hotărârii nr. 47 din 29.04.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, se anulează suspendarea reducerile și gratuitățile la transportul în comun.

Compania publică de transport în comun nominalizează categoriile de călători care beneficiază de gratuități și reduceri la transportul în comun, realizat cu mijloacele de transport ale Transurb.

Astfel, persoanele fără venituri cu vârsta peste 65 de ani și pensionarii care cumulează venituri din pensie de până la valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care la data prezentei este de 2.230 lei brut/lună, beneficiază de o reducere cu 98 la sută a preţului abonamentului pe o linie.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie cuprinse între valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care la data prezentei este de 2.230 lei brut/lună și 3.500 lei brut/lună, îşi pot procura abonament pe o linie cu preţulul redus cu 50 la sută.

Pensionarii care cumulează venituri din pensie peste 3.500 lei brut/lună, beneficiază de o reducere cu 25 la sută a preţului abonamentului pe o linie.

Pensionarii de invaliditate care nu beneficiază de facilitățile prevăzute de Legea nr.448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap și de HCL nr.126/2007 privind aprobarea modalității de acordare a gratuității precum și cuantumul acesteia pe mijloacele de transport în comun pentru persoanele cu handicap accentuat și grav, însoțitorii, asistenții personali și asistenții personali profesioniști ai acestora, beneficiază de abonament gratuit pe o linie.

Pe lista de facilităţi mai figurează: elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat, din municipiul Galați - abonament pe o linie cu preţ redus cu 98 la sută pe o linie, pe tot parcursul anului calendaristic, şi studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani, din municipiul Galați - abonament pe o linie cu preţ redus cu 98 la sută, în timpul anului universitar.

Persoanele cu indemnizație de șomaj și persoanele șomere neindemnizate beneficiază de abonament pe o linie cu preţ redus cu 98 la sută.

De asemenea, şi persoanele care încasează salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, care la data prezentei este de 2.230 lei brut/lună, îşi pot procura abonament pe o linie cu preţ redus cu 75 la sută.

Citit 7201 ori Ultima modificare Vineri, 01 Mai 2020 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.