Galațiul a depășit 500 de îmbolnăviri de COVID-19. 59 de infectați și trei decese, în doar două zile

Galațiul a depășit 500 de îmbolnăviri de COVID-19. 59 de infectați și trei decese, în doar două zile
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Întreaga țară așteaptă măsurile de relaxare, care vor intra în vigoare din data de 15 mai. Până atunci, însă, veștile par să nu fie deloc bune, semn că populația nu trebuie să se relaxeze, ci trebuie să își ia cât mai multe măsuri de protecție. Asta arată cifrele raportate de autorități, atunci când vine vorba de numărul celor infectați cu coronavirus.

Galațiul nu face excepție, cifrele arătând o creștere substabțială a celor infectați cu noul virus COVID-19. Mai exact, autoritățile locale au raportat, duminică, 10 mai 2020, cu 59 de cazuri mai mult față de vineri, numărul celor infectați ajungând acum la 502. Conform autorităților locale, majoritatea celor confirmați pozitiv în weekend provin din centrele de carantină, fiind persoane întoarse din "zonele roșii" afectate de virus.

Ce-i drept, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, la ora 13,00, pentru județul Galați, 513 cazuri de îmbolnăvire. Diferența, dacă ea există și nu este o eroare, așa cum au mai fost destule pe platforma Grupului de Comunicare Strategică, poate fi explicată prin faptul că sunt persoane care au domiciliul declarat în Galați, dar locuiesc în alte județe și au fost diagnosticate în alte spitale decât cele din Galați.

Avem însă și o veste bună. Dintre cei 502 gălățeni infectați, 200 au fost deja declarați vindecați și externați din spitale.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână au fost raportate și trei noi decese. Este vorba despre trei femei, cu vârste de 77, 84 și 87 de ani, care aveau multiple comorbidități. Astfel, numărul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns, în județul Galați, la 70, marea lor majoritate fiind raportate în cele două centre de bătrâni aflate în carantină.

Datele oficiale arată că, de vineri până duminică, au fost efectuate 254 de teste pentru depistarea coronavirusului, iar în total au fost realizate 3.824 de astfel de testări.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică ne-a informat că a crescut nurărul gălățenilor care sunt în izolare la domicliu, până la 373 de persoane, cu 29 mai multe față de vineri. Sursa citată a precizat și faptul că în cele 28 de centre de carantină din județul Galați mai sunt internate 803 persoane.

 

Citit 9139 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.