De vineri, transport public la capacitate maximă, dar cu reguli stricte
Foto: Anca Melinte

De vineri, transport public la capacitate maximă, dar cu reguli stricte
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Transportul public de călători va reveni la programul normal de circulaţie începând din 15 mai 2020, odată cu ieşirea din starea de urgenţă, anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Troleibuzele vor reintra în circulaţie, traseele fiind acoperite de 127 de mijloace de transport, de luni până vineri, şi de 85 de mijloace de transport, în zilele de week-end. Opt autobuze vor asigura cele trei trasee de tramvai (traseul 39 – patru autobuze, traseul 7 – două autobuze şi traseul 44 – două autobuze).

Conform Primăriei, se vor impune, însă, câteva reguli de utilizare a transportului public, pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus: „Accesul în autobuze va fi limitat, cu respectarea regulilor de distanţare fizică. În consecinţă, călătorii sunt rugaţi să înţeleagă şi să respecte indicaţiile conducătorilor auto, respectiv a controlorilor de trafic ai Transurb, care vor fi prezenţi în mijloacele de transport sau în staţiile aglomerate, precum: capăt Micro19, Neacşu, Spitalul Judeţean, Ţiglina I, Centru, Ţiglina II, General (spre IREG), Piaţa Micro 39. Călătorii vor fi obligaţi să urce numai pe uşa din faţă, păstrând distanţa de cel puţin 1,5 metri între ei", precizează municipalitatea.

La urcare, cetăţenii vor fi obligaţi să poarte măşti, să îşi dezinfecteze mâinile, iar ca recomandare - să folosească un şerveţel/mănuşi pentru a se ţine de bară sau mânere.

Citit 5969 ori Ultima modificare Marți, 12 Mai 2020 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.