Două cazuri noi şi încă un deces

Două cazuri noi şi încă un deces
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

La Galaţi s-a mai înregistrat, din păcate, încă un deces din cauza coronavirusului, numărul total al celor care şi-au pierdut viaţa din cauza acestui virus ajungând astfel la 72. Ultimul deces raportat de Grupul de Comunicare Strategică este cel al unui bărbat de 71 de ani, care a ajuns la spital pe data de 18 aprilie.

De atunci, pacientul, care avea hepatită cronică, neoplasm pancreatic, şi insuficienţă renală, a luptat cu boala, fără a reuşi să o învingă.  

Până acum, Direcţia de Sănătate Publică a raportat 512 cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Din fericire, 220 dintre persoanele infectate cu temutul virus au reuşit să se vindece, fiind deja externate din spitalele în care au fost tratate.  Totodată, datele oficiale de la Direcţia de Sănătate Publică arată că, până miercuri, 13 mai, la nivelul judeţului nostru au fost efectuate 4.318 teste, cu 363 mai multe faţă de raportarea precedentă. Trebuie precizat că nu toate aceste teste au fost prelucrate la Galaţi, o parte dintre ele fiind trimise la alte laboratoare cu care Direcţia de sănătate Publică are contracte.

Tot datele de la DSP Galaţi arată că a scăzut numărul persoanelor aflate în centrele de carantină. Astfel, în cele 28 de centre de la nivelul judeţului mai erau internate doar 575 de persoane, cu 41 mai puţin faţă de raportarea de marţi. De cealaltă parte, a crescut numărul gălăţenilor aflaţi în izolare la domiciliu. Astfel, DSP Galaţi are în monitorizare 433 de persoane care trebuie să nu iasă din casă în următoarele 14 zile. În această categorie intră atât persoanele revenite din zone galbene, cât şi persoanele declarate vindecate şi familiile acestora.

Ţinând cont că ţara noastră este încă în stare de urgenţă, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi au controalele şi au verificat, în doar 24 de ore, 20 societăţi comerciale. De asemenea, 78 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse de stare de urgenţă. În urma acestor controale au fost aplicate 14 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 26.500 de lei, dintre care 13, pentru fapte de natură economică şi una pentru fapte prevăzute de legea 61/1991.

Reamintim faptul că toate autorităţile statului (instituţia prefectului, poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, poliţişti de frontieră, pompieri, instituţiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Citit 1966 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Mai 2020 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.