La Galați, încă trei decese şi cinci cazuri noi

La Galați, încă trei decese şi cinci cazuri noi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Situaţie în continuă schimbare, în judeţul Galaţi, cu privire la numărul îmbolnăvirilor şi cel al deceselor din cauza coronavirusului. Astfel, conform datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, la nivelul judeţului nostru au mai fost înregistrate încă cinci cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, numărul total ajungând la 517 cazuri.

Dintre cazurile confirmate până acum, 220 au fost declarate vindecate. Totodată, conform Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul judeţului nostru au fost înregistrate 75 de decese din cauza Covid-19, 19 dintre ele fiind la Căminul „Sf. Spiridon”, iar 41 la Căminul privat „Sf. Ilie”. Trebuie precizat faptul că responsabilii Grupului de Comunicare Strategică au raportat şi un deces înregistrat în data de 29 aprilie, despre care DSP Galaţi a aflat abia în data de 13 mai. Este vorba despre o femeie de 90 de ani, de la Căminul „Sf. Spiridon”, care a primit confirmarea în data de 30 aprilie, la o zi după ce aceasta şi-a pierdut viaţa. Astfel, decesul femeii nu a fost raportat ca fiind caz COVID, ci un deces din cauze naturale, femeia având multiple comorbidităţi: cardiopatie ischemică cronică, hipetensiune arterială, fibrilaţie arterială paroxistică, angină de efort, accident vascular cerebral şi diabet zaharat. În urma verificărilor efectuate de DSP Galaţi, s-a constatat că femeia a fost confirmată cu coronavirus, motiv pentru care a fost raportată şi la Grupul de Comunicare Strategică.

Datele oficiale arată că, până acum, s-au efectuat 4.413 teste pentru depistarea coronavirusului, cu 95 mai multe faţă de raportarea de miercuri. 

Direcţia de Sănătate Publică ne-a informat şi despre faptul că a început să scadă atât numărul gălăţenilor aflaţi în centrele de carantină, cât şi al celor care sunt în izolare la domiciliu. Astfel, în izolare la domiciliu mai sunt doar 421 de persoane, cu 12 mai puţin faţă de miercuri, iar în centrele de carantină mai sunt 569 de gălăţeni reveniţi din zonele roşii, cu nouă mai puţin faţă de raportarea anterioară.

Autorităţile îi sfătuiesc pe gălăţeni, în condiţiile relaxării măsurilor impuse de situaţia de urgenţă, să îşi ia toate măsurile de protecţie şi să respecte distanţarea socială astfel încât să nu existe ulterior o avalanşă de îmbolnăviri.

Citit 4650 ori Ultima modificare Joi, 14 Mai 2020 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.