Street Food Alley, de astăzi la Galați

Street Food Alley, de astăzi la Galați
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Pentru cei care vor să facă o plimbare prin Centru, o nouă opțiune pentru luat masa în oraș, respectând regulile de distanțare socială, este disponibilă, începând de astăzi, dorința inițiatorilor proiectului fiind ca acesta să ia amploare.  O zonă permanentă de street-food începe să se dezvolte în Piața Veche, lângă aleea de la P-uri. Aici găsiți deocamdată mâncare mexicană, iar în câteva zile, preparate din pește. 

Prima zonă permanentă de street-food, un tip de mâncare apreciat de gălățeni, după cum s-a putut vedea la evenimentele de acest gen din trecut, se deschide astăzi la Galați. Street Food Alley va fi dedicată exclusiv bunătăților gătite în rulote. Arome îmbietoare, culoare și multe zâmbete vă așteaptă în parcarea de la Piața Veche, lângă Școala nr. 26, la doi pași de Faleza Dunării.

Proiectul începe cu două rulote, Mexican Bizness și La Țucanu Fish&Stuff, dar organizatorii speră să ajungă în scurtă vreme la cinci sau chiar șase, care să acopere toate gusturile în materie de artă culinară. “Cele două rulote se află deja pe poziții în Piața Veche, însă, de astăzi, doar una singură va servi clienții. Mexican Bizness vă așteaptă chiar de 1 iunie cu Taco, Burrito sau Burger Texan. Sunt aceleași preparate pe care le-ați putut gusta la Street Food Festival sau la concertul Forza Zu. A doua rulotă este deja pe poziție, dar încă mai sunt câteva reglaje de făcut și sperăm să fie deschisă până la finalul acestei săptămâni”, a explicat Andrei Cerbu, unul dintre organizatorii proiectului.

Mai sunt așteptate alte rulote

Street Food Alley poate în acest moment să găzduiască cinci rulote de street-food. “Suntem deja în discuții cu doi întreprinzători, pentru ocuparea a încă două locuri, și așteptăm propuneri de la oricine vrea să facă parte din proiect. În principiu, ne-am dori să fie antreprenori gălățeni”, a spus Marius Țuca, organizator Street Food Alley.

Proiectul este dezvoltat în parteneriat cu Administrația Piețelor Galați, care a închiriat spațiul pentru rulote. “Doamnele director Viorica Sandu și Viorica Pârlog ne-au ajutat să punem în valoare acest loc. Era timpul ca Piața Veche să capete un aer nou și să reintre în circuitul orașului. Ne dorim să facem parte din viitorul proiect urbanistic pentru zona centrală, să devenim un punct de atracție pentru gălățeni și chiar pentru turiști”, a completat Marius Țuca.

Citit 10005 ori Ultima modificare Sâmbătă, 06 Iunie 2020 01:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.