Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
6 comentarii

Ziua de 1 iunie a adus al doilea val de relaxări în România, după cel din 15 mai. Mult aşteptata deschidere a teraselor este în prim-plan, însă măsura vine cu un set de reguli. Rezervarea prealabilă și un număr maxim de patru persoane la o masă sunt principalele măsuri impuse de autorități.

Ordinul care stabileşte regulile pentru funcţionarea teraselor, publicat sâmbătă dimineaţă, spune că ocuparea locurilor se va face cu rezevare anterioară, astfel încât aglomerările la intrare să fie evitate, iar în cazul apariţiei unei infectări cu COVID-19 autorităţile să ştie de unde să înceapă ancheta epidemiologică.
La terasă, un angajat al localului va conduce clienții la masă şi va face un triaj observaţional. Asta înseamnă că personalul terasei va trebui să detecteze eventuale simptome respiratorii vizibile, caz în care clienții vor fi rugați să părăsească incinta.
La masă pot sta cel mult patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, la o distanţă de 1,5 metri între ei. Excepţie vor face cazurile în care românii vor merge la terasă cu membrii familiei, persoane cu care locuiec în aceeaşi casă. La final, recomandarea este să plătească cu cardul.
Totodată, clienții nu vor putea muta meniuri, solniţe, oliviere şi alte obiecte de la o masă la alta, acestea urmând să fie dezinfectate imediat după plecarea clienţilor de la masă.
Consumul de alimente în picioare este, de asemenea, interzis, iar între mese trebuie să existe o distanţă de minimum 2 metri. Personalul care serveşte va purta mască şi mănuşi, iar mănuşile folosite la servire nu vor fi folosite şi la pregătirea mesei.
În plus, personalul terasei va pune la dispoziţia clienților geluri dezinfectante pentru mâini, atât la intrare, cât şi la toalete, urmând să îi informeze despre modul în care se utilizează, dar şi despre regulile de igienă şi de distanţare fizică.
De altfel, toate spaţiile/suprafeţele unde au acces clienţii vor trebui curăţate şi dezinfectate cu substanţe biocide avizate, la fel şi ustensilele utilizate în timpul mesei.
Pentru a facilita accesul pe terase, proprietarii i-ar putea ajuta pe clienți cu anumite semnalizări şi mesaje. La fel, în măsura posibilităţilor, vor crea circuite cu sens unic înspre şi dinspre toalete.
Românii vor trebui să furnizeze atunci când fac rezervarea un număr de telefon valid, la care să poată să poată fi contactați în caz de nevoie, alături de prenume.
Deschiderea teraselor, a plajelor şi eliminarea declaraţiei pe proprie răspundere la deplasarea în afara localităţii sunt câteva dintre principalele măsuri de relaxare aplicabile de la 1 iunie. Autorităţile estimează că pe 15 iunie s-ar putea redeschide şi restaurantele sau sălile de fitness. Tot la jumătatea lunii iunie ar putea fi eliminată obligația de a purta mască în spaţiile publice închise, la locul de muncă şi în mijloacele de transport în comun, măsură valabilă, la acest moment, până pe 16 iunie, când urmează să se încheie starea de alertă pe teritoriul României.

Citit 1135 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2020 19:38

6 comentarii

 • postat de Vasile Marți, 02 Iunie 2020 15:43 5.13.201.*** Link la comentariu
  5
  1

  Multumesc Politia Locala pentru termenul in care a intervenit! Barul este inchis! Mai rar asa promptitudine!

  Raportează
 • postat de Ati mintit (DIN NOU !!!) poporul... Marți, 02 Iunie 2020 15:03 77.111.246.*** Link la comentariu
  3
  9

  Din CENTRU si pana la FALEZA si, in continuare, aproape pana la TRECERE BAC, a fost UN PUHOI DE OAMENI pe data de 1 iunie (si in toate zilele de vreo saptamana incoace...)
  TOATE TERASELE din centrul Galatiului si de pe faleza aveau clienti in numar mare si NU SE RESPECTA NICAIERI NICIO DISTANTARE ...

  Pentru oricare om caruia ii judeca creierul este CLAR ca, daca tot ceea ce ni s-a spus despre virusul asta ar fi fost ceva REAL, ar insemna ca TOATA POPULATIA GALATIULUI (si a Romaniei si a PLANETEI !!!) sa fie MOARTA la ora actuala.
  Despre miliardele de oameni din tarile in care nu s-a auzit NICIODATA ca exista ceva care se numeste SAPUN, ce sa mai vorbim ?!
  Despre acei ministri (si nu sunt numai ei in situatia asta...doar ca numai ei sunt cei care au fost fotografiati !!!) care HABAR NU AU despre respectarea masurilor cu care ei insisi au terorizat populatia vreme de 3 luni de zile...NICI NU MAI ARE ROST SA COMENTAM. Daca virusul cu care terorizeaza ei populatia Romaniei ar fi fost asa cum ni se povesteste, fiti siguri ca nu ar fi procedat ei in felul in care au fost fotografiati ca o faceau...
  Pentru fiecare argument ca virusul ar fi real, exista o suta de argumente ca totul nu este altceva decat UN MARE FALS !
  Nu inteleg cum poate sa gandeasca cineva care sustine aceasta propaganda aberanta, prin care suntem chiorati din ochi spunandu-ni-se ca lucrurile stau altfel decat le vedem noi, cu ochii nostri, in REALITATE, ca poate sa ne prosteasca pe toti.
  Pentru oricare om de buna-credinta si care are ochi sa vada si minte ca sa gandeasca, este evident ca, in ultimele (aproximativ) 3 saptamani, aproape in totalitate nu se respecta acele (aiureli) de masuri de distantare si de protectie cu care suntem intoxicati de politicieni si tot felul de specialisti care cauta sa ne prosteasca pe la televiziuni.
  Problema este: cine ne da noua inapoi acele doua luni de zile de arest la domiciliu si serviciile si banii pe care multi dintre noi le-am pierdut din cauza acestui delir numit PANDEMIE ?!!!

  Raportează
 • postat de Carmen Marți, 02 Iunie 2020 14:51 213.233.108.*** Link la comentariu
  0
  4

  Saracii ospătari ,sa fie atenți la cine vine(de paza) ,daca se dezinfectează (sanepid)dar faza cea mai tare ,după 12_14 ore de stat în picioare sa vadă care au simptome ,sunt și asistenți medicali ...

  Raportează
 • postat de City Campus din Gradina Publica : Marți, 02 Iunie 2020 13:53 192.121.87.*** Link la comentariu
  0
  3

  ala din Gradina Publica , de langa locul de joaca , care si-a extins terasa pe spatiul verde...il ia cineva la intrebari !!??
  Politia Locala , Garda de Mediu ....

  Raportează
 • postat de Vasile Marți, 02 Iunie 2020 10:29 5.13.201.*** Link la comentariu
  4
  10

  Alexuz are dreptate. Veniti domnilor care a-ti conceput regula la IREG, in zona blocului 7F unde la terasa unei carciumi care nu are mai mult de 6 metri patrati. stau ingramaditi la fel ca inainte de pandemie, 8 betivi care nu au nici o treaba cu distantarea... Sa imi zica cineva ca i-a legitimat vanzatoarea sau ca dezinfecteaza terasa cand pleaca vreun musteriu... Vimul ieftin si rachiu ieftin sa fie ca de distantare i doare la basca...

  Raportează
 • postat de Alexuz Marți, 02 Iunie 2020 09:55 5.2.205.*** Link la comentariu
  2
  13

  O mare vrajeala......am iesit ieri sa ma plimb si toti stateau bot in bot fara nici o treaba. Cine a avut loc pe terasa sa amenajeze mesele la distanta a facut-o cine nu a lasat asa.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.