În weekend, 11 cazuri noi de infectare cu COVID-19

În weekend, 11 cazuri noi de infectare cu COVID-19
Bilanț după ce au fost efectuate 260 de teste
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

În acest sfârșit de săptămână, au fost confirmate, în județul Galați, 11 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Conform datelor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, în județul nostru au fost confirmate până acum 635 de cazuri de infectare cu COVID-19, iar dintre acestea 391 de persoane, cu zece mai mult față de raportarea de vineri, au fost declarate vindicate. Alte 85 de persoane au decedat după ce s-au infectat cu COVID-19.

Printre cei care au primit în acest sfârșit de săptămână rezultate pozitive la testele pentru depistarea coronavirusului este și un angajat al Penitenciarului Galați. "Polițistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuții de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanență, a echipamentului de protecție. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacților. Administrația locului de deținere aplică recomandările Direcției de Sănătate Publică Galați și măsurile de intervenție adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecție și de asigurare a continuității în activitate, cu personal de rezervă. Până la acest moment, cu excepția cazului menționat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galați", se arată într-un comunicat al Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați.

Datele DSP Galaţi arată și faptul că a scăzut atât numărul persoanelor care trebuie să stea în izolare la domiciliu, cât și al celor care sunt internate în centrele de carantină. Astfel, 280 de persoane au finalizat în acest weekend perioada de 14 zile în care au stat la domiciliu, în izolare la domiciliu rămânând 2.346 de gălățeni. De asemenea, sâmbătă, trei persoane au părăsit centrele de carantină, dar dumincă un alt gălăţean a ajuns într-un astfel de centru. Așadar, în prezent, în centrele de carantină instituționalizată mai sunt internați 35 de gălățeni.

Trebuie precizat că, în ultimele 48 de ore, au fost prelucrate 260 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste efectuate ajungând astfel la 6.879.

De asemenea, începând de ieri, a fost ridicată carantina impusă în cele două sate, Toflea și Brăhășești, din comuna Brăhășești.

La nivel național, 189 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până pe 7 iunie, la ora 13,00, pe teritoriul României au fost confirmate 20.479 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.638 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.326 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 189 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În secțiile de terapie intensivă mai sunt internați 144 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.468 de persoane. Alte 94.475 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 503.200 de teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 284 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 175.750 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate încă două infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, pe 6 iunie, 71 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau le-a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Citit 3254 ori Ultima modificare Luni, 08 Iunie 2020 00:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.