Apicultor transformat în torţă vie

Apicultor transformat în torţă vie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* A luat foc încercând să trateze un stup cu fitil de pucioasă *

Tot avutul unei familii din Mândreşti, comuna Valea Mărului, a fost transformat în scrum. Şi ca şi cum dispariţia în flăcări a 35 de familii de albine nu ar fi suficientă, apicultorul a fost şi el prins în foc. Omul s-a transformat în torţă vie, când încerca să aplice un tratament uzual stupilor.

Nenorocirea a făcut ca flacăra destinată aprinderii unei feştile să aprindă un vagonet de stupi. Paguba este foarte mare: 10.000 de euro.

Stupi în flăcări

Gabriel Rânghianu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi, declară: „Secţia de pompieri din Tecuci a intervenit miercuri dimineaţă, la ora 7,50, cu o autospecială, la un vagon cu stupi de albine care luase foc în satul Mândreşti, comuna Valea Mărului. Pe strada Ivan Mândru, vagonul cu 35 de stupi aparţinându-i Clementinei Ciocan a fost stins la ora 8,50”.

„Ion Ciocan, de 50 de ani, soţul proprietarei, este acum în spitalul din Tecuci cu arsuri de gradul III pe mâini şi pe picioare. Bărbatul încercase să trateze un stup din vagon cu fitil de pucioasă – substanţa respectivă emanând fum de sulf, pentru dezinfectare”.

După urgie

„Omul a confecţionat o feştilă, pe care aprins-o, pentru a aprinde de la ea fitilul. Din greşeală însă, a atins cu flacăra stupii de lemn, aprinzând întreg vagonul”.

„Au fost distruse aproape în totalitate podeaua, cauciucurile, cei 35 de stupi, echipamentele de apicultură. La sosirea pompierilor, Ion Ciocan era deja transportat la spitalul din Tecuci, cu o maşină particulară”, încheie purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Ca lovită de blestem, familia Ciocan rămâne cu o pagubă de 40.000 de lei (10.000 de euro), fără sursa de venit pe care o reprezentau albinele şi cu capul familiei pe patul de spital.

Citit 776 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.