24 de teste, un singur rezultat pozitiv

24 de teste, un singur rezultat pozitiv
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit, marţi, încă un rezultat pozitiv în urma testărilor pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns, la nivelul judeţului Galaţi, la 639.
Dintre persoanele infectate cu noul coronavirus, 399 au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitale. Totodată, 85 de gălăţeni şi-au pierdut viaţa după ce s-au infectat cu COVID-19, marea lor majoritate provenind din cele două cămine de bătrâni devenite focare şi plasate în carantină.
De asemenea, la nivelul judeţului, Direcţia de Sănătate Publică are în monitorizare 2.660 persoane, care sunt în autoizolare la domiciliu. Numărul celor aflaţi în izolare a crescut în ultimele 24 de ore cu 244 de persoane. Trebuie precizat că în ultimele 24 de ore nu a mai crescut numărul celor care sunt în carantină instituţionalizată. Conform datelor oficiale, în centrele de carantină sunt în prezent internate 41 de persoane.
De la începutul pandemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Galaţi, au fost efectuate 6.965 de teste pentru depistarea coronavirusului, cu 24 mai multe faţă de raportarea de duminică.

Citit 2035 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 18:46

1 comentariu

 • postat de Tudor V
  Miercuri, 10 Iunie 2020 01:32
  89.136.0.***
  ”Viata libera” poate solicita (in baza liberului acces la informatii de interes public si in calitate de entitate media), de la DSP, Prefectura, Ministerul Sanatatii, o situatie a aparatelor de testare PCR existente in Galati (achizitionate cu bani publici, sau donate catre unitatile medicale), cate sunt functionale, cate au sau nu au kituri de testare, cate teste pot efectua zilnic si cate fac in fapt, amplasarea fizica a acestora (zona/spitalul).
  Asa pentru o informare cat mai corecta a ”inca” cititorilor, respectiv a pacientilor trimisi catre zona privata pentru analize de identificare a SARS CoV-2!
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.