O groapă pentru fiecare

O groapă pentru fiecare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cititorii noştri sunt întotdeauna mai buni ca noi. Mandea007 aduce precizări vitale la chemarea noastră în lupta cu înfierarea gropilor din Galaţi.

Citiţi şi luaţi aminte: „Cam ambiguu articolul. Să zicem că găsesc o groapă, am şi găsit-o de altfel. Bun aşa...Dar dacă o mai găseşte şi altul, cum facem cu dreptul de proprietate? Ne adresam instanţei?”.

„Ne pune Primăria în posesie? Sau ne-o concesionează pe 99 de ani? Poate o vinde la licitaţie publică cu strigare? Sau, poate, o atribuie prin metode mai puţin ortodoxe, fireşti de altfel, şpaga sau apartenenţă de partid? Iată câte probleme...”.

„Ca să nu mai vorbesc că nu se specifică, dar deloc, cum se calculează impozitul cuvenit, la metru pătrat sau metru cub? Şomerii au facilităţi, de exemplu reducere de impozit?”.

„TVA-ul rămâne tot 19 la sută? Impozitul pe profit rămâne tot 16% sau se impozitează progresiv, în funcţie de dimensiuni? Aştept precizări, dar urgent, că vecinii mei au început să-i dea târcoale!”.

Recunoaştem gravele lacune de organizare. Nu ne-am pus la punct. Acceptăm sugestii.

O singură opinie: şomerii şi persoanele cu handicap să se bucure de întâietate, iar profitul să fie calculat în funcţie de productivitatea gropii (câţi au căzut în ea, ce-au avut şi ce-au pierdut la faţa locului etc).

Cât despre întâietatea dreptului la proprietate, numai să nu înfiinţaţi Ţinutul gropilor, sau Regiunea Autonomă a Gropilor Gălăţene (RAGG), că n-avem ce limbă oficială să propunem.

Citit 714 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.