Starea de alertă a fost prelungită până la jumătatea lunii august. Ce reguli rămân valabile

Starea de alertă a fost prelungită până la jumătatea lunii august. Ce reguli rămân valabile
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Hotărârea de Guvern prin care se prelungește starea de alertă cu încă 30 de zile, începând de vineri, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul a emis, miercuri seara, Hotărârea prin care starea de alertă este prelungită cu încă 30 de zile. Astfel, până la mijlocul lunii august, măştile de protecţie rămân obligatorii în spaţii publice închise, magazine, mall-uri, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

De asemenea, muzeele, bibliotecile şi librăriile sunt deschise, evenimentele culturale în aer liber (de exemplu, concerte) sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum doi metri unul faţă de celălalt, iar spectacolele de tip drive-in sunt permise numai dacă cei din maşină fac parte din aceeaşi familie.

Evenimentele private în spaţii închise sunt permise, doar dacă participă cel mult 20 de persoane, iar evenimentele private în spaţii deschise sunt permise doar dacă participă cel mult 50 de persoane, care sunt obligate să respecte regulile de distanţare fizică.

Este interzisă circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Restaurantele şi cafenelele rămân închise în interior; ele pot vinde doar în regim de take away, dar rămân deschise terasele, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum patru persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Starea de alertă, prelungită și în piețe [...]

Record privind bilanțul la nivel național [detalii]

Citit 1915 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Iulie 2020 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.