Câte 30 de măști, lunar, pentru persoanele vulnerabile

Câte 30 de măști, lunar, pentru persoanele vulnerabile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede că Guvernul trebuie să acorde câte 30 de măști de protecție persoanelor vulnerabile, lunar, până la încheierea epidemiei de coronavirus.

„Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind acordarea de măști pentru protecția cetățenilor români de virusul Covid-19”, a anunțat Administrația Prezidențială.

”În vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii achiziționează, prin Compania Națională Unifarm S.A., măştile de protecţie, conform standardelor europene în vigoare, preponderent de la producători interni. Fondurile necesare achiziționării și distribuției măștilor de protecție către populație se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății”, se arată în legea aprobată în luna iunie de Camera Deputaților.

Guvernul a atacat legea la Curtea Constituțională a României. În urma analizării legii, judecătorii CCR au decis că aceasta este constituțională, așa că legea a ajuns la președinte pentru promulgare și publicare în Monitorul Oficial.

Executivul a considerat că, existând o prevedere similară aprobată prin OUG, ar fi vorba o dublă reglementare.

Citit 1952 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.