VĂ REAMINTIM: Purtarea măștii devine obligatorie, de astăzi, 1 august (LISTA ZONE)

VĂ REAMINTIM: Purtarea măștii devine obligatorie, de astăzi, 1 august (LISTA ZONE)
Foto: Marian Calestru
Evaluaţi acest articol
(48 voturi)

Zone în care este obligatorie purtarea măștii. Restricţii în parcuri, piețe și pe străzile aglomerate | După ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a decis, miercuri, că purtarea măștii va deveni obligatorie și în aer liber, autoritățile gălățene au decis care sunt zonele aglomerate unde se impune această măsură. Astfel, CJSU s-a întrunit din nou, joi, pentru a dezbate propunerile venite de la Comitetul Local pentru Situații de Urgență, propuneri care au fost aprobate.

Începând de sâmbătă, 1 august, purtarea măștii va fi obligatorie în mai multe piețe din oraș, pe faleză, dar și în mai toate parcurile. În anumite zone din oraș, masca de protecție va fi purtată obligatoriu în aer liber doar într-un anumit interval de timp. Astfel, între orele 16,00 și 23,00, gălățenii sunt obligați să poarta masca și în aer liber în următoarele locații: Faleza Inferioară, Faleza Superioară, Promenada blocurilor P1 - P12, Parc Spicu, Parc Romarta Veche, Grădina Publică, Parc Eminescu, Parc Viva, Promenada Potcoava de Aur, Parcul Şahiştilor din Ţiglina I, Micro 19 și Micro 39, Parc Cloşca, Platoul de la Sala Sporturilor și Parc Turn TV. Trebuie precizat că între orele 16,00 și 23,00, pe strada Brăilei din cartierele Țiglina I, Micro 19 și Micro 18, nu veți avea voie să vă plimbați dacă nu aveți mască de protecție.

Totodată, în piețele din Țiglina I, Micro 17, Micro 19 și Micro 39, în Piața Centrală și în Piața Basarabiei, nu mai puteți face cumpărături, chiar dacă tarabele sunt în aer liber, dacă nu veți purta mască. Regula va fi valabilă pe tot parcursul programului, respectiv de la ora 7,00 dimineața până la ora 18,00.

Purtarea măștii devine obligatorie, de pe 1 august, și în Talciocul de pe Drumul de Centură. Nici aici nu veți mai fi primiți dacă nu aveți mască, regula fiind valabilă de la ora deschiderii, 7,00, până la ora închiderii, 13,00.

La propunerea Comitetului Local pentru Situații de Urgență, CJSU a aprobat și obligativitatea purtării măștii în absolut toate stațiile de autobuz din oraș. Până acum, regula era valabilă doar în mijloacele de transport în comun, dar, de sâmbătă, se aplică și pentru perioada cât așteptați în stații. Cei care vor încălca această regulă în intervalul orar 7,00 - 22,00 riscă să fie sancționați contravențional. De altfel, toți gălățenii prinși fără mască în zonele amintite riscă să primească amenzi, acestea pornind de la 500 de lei.

Vă reamintim că, miercuri, CJSU a probat și program redus la terase, acestea fiind obligate să închidă la ora 23,00, dar și la sălile de jocuri de noroc.

VEZI în galeria foto de mai jos unde este obligatoriu să porți mască în toate localitățile din județ:

(31 iulie 2020)

Citit 14897 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 August 2020 02:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.