Surpriză la frontieră. Documente false, cumpărate cu 250 de euro

Surpriză la frontieră. Documente false, cumpărate cu 250 de euro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui microbuz marca Mercedes, ce avea atașată o semiremorcă, cetățeanul cu dublă cetățenie, română și ucraineană, L.G., în vârstă de 39 de ani, care călătorea împreună cu B.S., de asemenea cu dublă cetățenie, română și ucraineană, în vârstă de 29 de ani.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul care conducea ansamblul rutier respectiv este posesorul unui permis de conducere necorespunzător categoriei din care face parte acesta.

Totodată, în urma unui control amănunțit, polițiștii de frontieră au descoperit asupra lui B.S. două certificate de înmatriculare pentru microbuz și unul pentru remorcă, precum și un certificat de competență profesională care nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Bărbatul asupra căruia au fost descoperite documentele false a declarat că le-a obținut de la un cetățean ucrainean, în schimbul sumei de 250 de euro, cu intenția de a le folosi pe teritoriul Turciei, întrucât în acestea era înscrisă o masă maximă autorizată, mai mare.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1515 ori Ultima modificare Luni, 03 August 2020 03:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.