Amenzi de peste 50.000 de lei în doar două zile

Amenzi de peste 50.000 de lei în doar două zile
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Autoritățile continuă, în sistem integrat, controalele pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Astfel, sub coordonarea Instituției Prefectului Județului Galați, structurile teritoriale ale MAI din județ, alături de polițiști locali și de reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Autorităţii Naționale pentru Protecția Consumatorului și Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au efectuat, în acest sfârșit de săptămână, verificări la 327 societăți comerciale. În urma acestor controale au fost aplicate 180 de sancțiuni – 50 vineri și 130 sâmbătă -, în cuantum de 53.130 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, sau pentru participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite restricții.

Reprezentanții ANSVA Galați au făcut șase controale în unitățile care produc, prelucrează, depozitează și valorifică produse de origine animală și non-animală, trei dintre aceste controale fiind în colaborare cu reprezentanții DSP Galați. S-au verificat și evaluat condițiile de igienă în spațiile de depozitare și producție, precum și în cele de depozitare a materiilor prime și produselor finite, etichetarea și trasabilitatea produselor alimentare, controlul dăunătorilor, evidența documentelor și respectarea normelor privind răspândirea Covid-19. Conform datelor oficiale, nu s-au constatat încălcări ale normelor sanitar-veterinare.

Controalele au continuat și duminică, dar vor continua și în perioada următoare, echipele mixte ale structurilor menționate urmând să verifice atât respectarea măsurilor de protecție individuală și sanitară în contextul pandemiei Covid, cât și a prevederilor legale în vigoare.

Citit 3044 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2020 19:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.