Şoferi drogați cu cocaină și cannabis

Şoferi drogați cu cocaină și cannabis
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cinci conducători auto aflați sub influența unor substanțe de natură să le altereze capacitățile psihice au fost trași pe dreapta în ultimele zile, pe șoselele din județul Galați. Doi dintre ei consumaseră droguri, conform rezultatelor oferite de aparatele de testare rapidă ale poliției.

Cel care s-a urcat la volan după o "priză" de drog de mare risc a fost un bărbat de 35 de ani, oprit în trafic la Tecuci. Drugtestul a arătat ce acesta consumase cocaină, motiv pentru care a fost dus la spital, pentru probe biologice.

Pozitiv la stupefiante i-a ieșit testul și unui tânăr de 25 de ani, din Galați, tras pe dreapta în seara zilei de 5 septembrie. Șoferul consumase cannabis, așa cum a arătat testerul agenților de circulație. La fel ca tecuceanul drogat cu cocaină, acesta este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

"Clasicul" alcool a rămas însă în topul preferințelor șoferilor care aleg să își riște permisul și cazierul. Trei șoferi au fost depistați sub influența lui Bachus, unul dintre ei având alcoolemie peste unu la mie. Este vorba despre un mătcaș de 26 de ani, oprit pentru verificări de un echipaj rutier, pe raza comunei de domiciliu. Șoferul avea o concentrație etanolică în aerul expirat de 1,19 la mie, ceea ce l-a lăsat pe loc fără permisul de conducere și i-a adus un dosar penal.

Într-o situație similară s-au regăsit un consătean al acestuia, de 55 de ani, care conducea o autoutilitară și a cărui alcoolemie indicată de etilotest a fost de 0,46 la mie și un alt tânăr, de 29 de ani, tot din Matca, aflat la volanul mașinii în ciuda faptului că băuse suficient cât să aibă, în aerul expirat, o alcoolemie de 0,62 la mie. Toți sunt cercetați pentru conducere sub influența alcoolului și riscă cel puțin un an de închisoare și suspendarea permisului.

Citit 3114 ori Ultima modificare Luni, 07 Septembrie 2020 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.