Dosarele X în Ţiglina 1

Dosarele X în Ţiglina 1
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În Parcarea din spatele A-urilor, între blocuri şi Colegiul „M. Kogălniceanu”, maşinile nu răspundeau la comenzi *

Am primit, mai întâi, sesizări de la cititori neliniştiţi că nu-şi pot închide electronic maşinile parcate într-o zonă strict delimitată din Ţiglina 1.

Era vorba despre parcare din spatele blocurilor A de pe Brăilei, parcare aflată exact în faţa intrării Colegiului „M. Kogălniceanu”.

Pentru că ideea părea de-a dreptul science-fiction, dar oamenii erau serioşi, ne-am hotărât să verificăm noi înşine în intervalul orar indicat situaţia la faţa locului.

Două zile, deranj total

Detectiv cu state auto vechi şi experienţă tehnică avansată a fost ales fotoreporterul Bogdan Codrescu, care locuieşte în zonă. Împreună cu alte două persoane, acesta şi-a găsit de treabă în zilele de 23 şi 24 martie la faţa locului.

Adică şi-a demontat la propria maşină alarma care refuza să funcţioneze, ca şi cum ar fi fost bruiată de cineva.

A stat în ambele zile, cu treabă şi fără, între orele 16,00 şi 20,00, în parcarea amintită, constatând că maşinile nu răspundeau la comanda închiderii electronice, că la o distanţă mai mare de locul cu pricina nu se armau alarmele dacă telecomanda închiderii centralizate a maşinilor funcţiona.

Mai mult, Bogdan a discutat cu câteva persoane din zonă, printre care proprietara unui Audi  A8, an de fabricaţie 2007, care se plângeau că nu mai au baterii la telecomandă.

Una dintre aceste persoane s-a deplasat chiar la un service pentru a-şi remedia problema, dar a constatat că şi maşina şi telecomanda sunt în perfectă regulă.

În perioada amintită inclusiv profesori din liceu au ieşit să protesteze, deranjaţi de zgomotul făcut de alarmele cu care şoferii îi deranjau. Inconvenientul sonor nu era însă din vina automobiliştilor, ci a faptului că oamenii nu reuşeau să oprească alarma, comenzile nu funcţionau, şi plecau din parcare cu ea sunând.

Totuşi, cadrele didactice de la instituţia de învăţământ nu au confirmat că ar fi păţit ceva similar. Cum vă spuneam, mister total.  

Două zile, pauză

Pe 25 şi 26 martie, lucrurile se liniştiseră în zonă. Toate comenzile cheilor de la maşini se comportau civilizat, spre satisfacţia posesorilor.

Pentru că nu mai avea nimic de reparat la maşină, Bogdan şi-a făcut şi meseria. A fotografiat zona din toate unghiurile.

Aşa am văzut şi noi că în perimetrul amintit se află două antene, una înspre spatele Tribunalului şi alta într-o incintă cu WBC la poartă, cunoscută celor din zonă sub denumirea de „garajele Sidex”.

Rostul lor ne scapă, însă ar putea avea o oarecare legătură cu nemulţumirile cititorilor care ne-au semnalat fenomenul. Ne-am gândit inclusiv la posibilitatea ca cineva să bruieze intenţionat semnalul comenzilor ca să poată apoi „lucra” maşinile din parcare.

Însă n-am găsit semnalate furturi în zonă şi nici n-am văzut persoane suspecte. 

Dacă cineva poate să ofere o explicaţie a celor întâmplate am fi curioşi să o aflăm şi noi. Oricum, „cercetarea” noastră rămâne deschisă.

Citit 3068 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.