A încercat să păcălească un poliţist cu un ghiul de tablă
Foto: IPJ Galaţi

A încercat să păcălească un poliţist cu un ghiul de tablă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Hoţii nu au frontiere şi nici limite în ale imaginaţiei când vine vorba de obţinerea de foloase necuvenite. Un individ a ales o cale de a face rost de bani care la prima vedere era simplă, asigurându-i posibilitatea să îşi şteargă rapid urmele. Ghinionul a fost să îşi aleagă greşit victima şi a ajuns în cele din urmă să dobândească nu banii visaţi, ci o pereche de cătuşe şi un dosar penal. 

Tupeu maxim, plătit neaşteptat de scump, din partea unui tânăr care a vrut să facă "afacere" rapidă, la marginea drumului, într-o zonă rurală din judeţul Galaţi. Aşteptându-se să câştige bani frumoşi de la necunoscuţii care treceau pe DN 24D, cu câteva pretexte lacrimogene, numai bune să îi înduplece pe oamenii miloşi, care nu se lasă la greu mai ales dacă au şi ceva de câştigat, individul s-a postat pe marginea şoselei, în apropiere de Băleni, şi a început să facă semne maşinilor să oprească. Una dintre ele a tras pe dreapta, la volan fiind un bărbat de 40 de ani, care a avut puţină răbdare să aculte problema autostopistului. Acesta, un bărbat de până în 30 de ani, i s-a adresat şoferului în limba engleză şi i-a spus că este cetăţean turc şi că maşina sa a rămas fără combustibil, dar şi fără bani. Ca să se poată urni din loc, ar fi avut nevoie de lichidităţi urgent, aşa că s-a oferit să-i vândă bărbatului care oprise un ghiul, despre care a susţinut că este din aur de 18K. Plin de speranţă, a aşteptat banii, fără să ştie că ceea ce avea să primească nu-l va ajuta să-şi vadă de drum, ci dimpotrivă. Şoferul căruia încerca să-i vândă inelul, confecţionat dintr-un material ordinar, era un poliţist în civil, aflat în maşina personală, care tocmai terminase programul la postul unde lucrează şi se ducea spre casă. 

"Persoana a înmânat inelul poliţistului, iar când aștepta primirea sumei de bani solicitate, agentul şi-a declinat calitatea, a somat persoana să nu părăsească zona și i-a pus cătușele. La scurt timp, la fața locului a sosit și un echipaj de poliție solicitat pentru acordarea de sprijin. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că persoana în cauză are 28 ani, este din orașul Urlați, județul Prahova și a fost susţinută la comiterea faptei de un alt bărbat, în vârstă de 26 ani, din aceeaşi localitate, acesta din urmă asigurându-i protecţia", a explicat ag. şef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Escrocul şi complicele lui au ajuns la poliţie, unde li s-a deschis un dosar penal pentru tentativă de înşelăciune şi complicitate la această faptă. Anchetatorii fac verificări pentru a stabili dacă cei doi nu sunt cumva infractori voiajori, care să fi mai comis şi alte fapte de acest gen pe teritoriul ţării. 

Citit 3223 ori Ultima modificare Vineri, 18 Septembrie 2020 13:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.