Reacţiile presei internaţionale în legătură cu incendiul din secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamț

Reacţiile presei internaţionale în legătură cu incendiul din secţia ATI a Spitalului din Piatra Neamț
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Tragedia care a avut loc, sâmbătă seară, în secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț a avut ecou și în presa de peste hotare. Mai mulți utilizatori ai unor rețele sociale au transmis mesaje de solidaritate și de condoleanțe.

Astfel, reacțiile nu au întârziat să apară în presa străină. Reuters, BBC, Associated Press, Euronews, dar şi mulţi alţii au relatat, rând pe rând, despre tragicul eveniment petrecut la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, scrie Mediafax. În total au decedat zece pacienţi, iar şapte sunt răniţi.

Printre răniţi se numără şi un medic care a fost transportat de urgenţă în Belgia, din cauza arsurilor grave pe care le-a suferit. Presa străină a relatat faptul că incendiul produs la Piatra Neamţ este al doilea cel mai grav după tragedia ce a avut loc la clubul Colectiv.

Publicaţia Al Jazeera titrează că România este o ţară de 19 milioane de locuitori şi una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană.

Sistemul său de sănătate deteriorat suferă de un deficit sever de medici, în special în oraşele mici. SkyNews îl citează pe managerul spitalului, Lucian Micu, care a povestit că medicul a suferit arsuri pe 80 la sută din corp, în încercarea de a-i salva pe pacienţii din camerele cuprinse de flăcări.

Pe lângă descrierea evenimentului, ABC News subliniază că „Spitalul Regional de Urgenţă Piatra Neamţ a fost mult timp administrat prost, cu opt manageri numiţi de guvern”.

Incendiul de la Piatra Neamţ a readus în atenţia publicaţiei canadeze TorontoSun şi incendiul de la Colectiv, din 2015. Jurnaliştii amintesc şi de protestele în masă, în timpul cărora românii cereau mai multă responsabilitate din partea Statului. 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că incendiul produs a fost „cel mai probabil declanşat de un scurtcircuit”. Tragicul eveniment urmează să fie investigat de procurorul care s-a ocupat şi de ancheta în cazul Colectiv.

Mai mulţi utilizatori Twitter au tansmis mesaje de condoleanţe şi solidaritate.

Citit 2492 ori Ultima modificare Duminică, 15 Noiembrie 2020 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.