Asfaltiada de Tecuci

Asfaltiada de Tecuci
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Epilarea străzilor – urmată de împachetări cu asfalt * Rezultate de lux - promite acţiunea Primăriei tecucene *

Deşi vineri intrarea în Tecuci era blocată, iar rezultatele urmau să se vadă într-o zi, maxim două, nu puteai să te superi.

Organizată ceas şi plină de maşini îndeplinind misiuni care mai de care mai variate, artera principală 1 Decembrie 1918 era blocată traficului cu maşini la intrarea dinspre Galaţi.

Unde nu vedem noi deranj de doar o zi în oraşul de la Dunăre?!

„Nu e ca la voi, la Galaţi…”

Deşi ne grăbeam şi am fost nevoiţi să ocolim tot oraşul ca să putem să intram, apoi să ieşim din Tecuci, am respectat maniera de asfaltare a celei de-a doua urbe ca mărime din judeţul nostru.

„Să ştiţi că mie îmi convine. Decât să dau toată ziua prin gropi, să lase strada decopertată şi să-mi nenorocesc maşina, cum am păţit când am venit la Galaţi, prefer să nu pot să merg deloc o zi, hai două, şi după aia să nu simt că se fac reparaţii”, ne asigură Ştefan Hotar, 54 de ani, pieton de nevoie.

„Păi, la voi, la Galaţi, numai asfaltare nu e, că vezi numai nişte plombe amărâte. Cred că Primăria voastră are acţiuni la service-uri”, râde pe sub mustaţă tecuceanul. Şi ce, avem nas să-l contrazicem?

Multele plecări

Simplu nu a fost să plecăm, trebuie să recunoaştem. Dacă la intrarea în Tecuci am reuşit să păcălim vigilenţa unui om al primăriei şi am tăiat-o pe o 1 Decembrie 1918 aşa semi-epilată de asfalt cum era – la ieşire figura nu a mai funcţionat.

„Vă întoarceţi şi ocoliţi”, ne-a comunicat un agent de poliţie. „Pe unde?!”, am întrebat înnebuniţi, tot ne rotisem de vreo patru ori, de învăţasem şi unde se vând sifoanele pe străzile înfundate ale oraşului. „Pe la stânga”.

Din lacul asfaltării, în puţul plin de radare

„Pe la stânga”, pe un drum care făcea hop peste Bârlad – un lighean răsturnat de apă, care în urmă cu trei ani se revărsa şi transforma Tecuciul în Veneţie – maşinile înghiţeau praf, în aşteptare.

„E incredibil cum un oraş fără trafic ajunge să fie blocat”, mormăia în barbă fotoreporterul-şofer, dublu nefericit că după Acţiunea Asfaltarea, urma până la Galaţi Acţiunea Radare Invizibile.

„Sper să nu îi lase nici pe ei să iasă”, le-am dorit noi să le moară capra „vecinilor” de ieşire din oraş – ici blocată, ici nu.

Microbuzele au întors, în timp ce noi lăsam - la doar un metru lateral STÂNGA, după braţul întins al unui utilaj -, Tecuciul în urmă.

Radare invizibile, venim!

Citit 2036 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.