Fost primar, achitat pentru corupţie

Fost primar, achitat pentru corupţie

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
2 comentarii

Fostul primar al Tecuciului, Gerhardt-Daniel Ţuchel, a scăpat cu bine dintr-un dosar în care era acuzat că ar fi accesat şi primit ilegal fonduri europene, în baza unor acte false. Edilul, alături de viceprimarul din mandatul său şi de secretarul Primăriei, şi ei achitaţi prin aceeaşi sentinţă, au fost acuzaţi de procurorii DNA că ar fi creat un prejudiciu de peste 150.000 de lei. Decizia Tribunalului nu este definitivă şi a fost deja atacată de procurorii Anticorupţie. 

Faptele de care era acuzat fostul edil de la Tecuci, alături de viceprimar şi de secretarul Primăriei, s-ar fi petrecut în urmă cu şapte ani, susţin procurorii DNA. Anchetatorii i-au adus pe Gerhardt-Daniel Ţuchel, Dănuţ-Petrică Radovei şi Narciza Mitruţ, în faţa instanţei sub acuzaţile de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente sau declaraţii false, inexacte sau incomplete şi respectiv complicitate la această infracţiune, susţinând că cei trei ar fi pus umărul la încasarea a peste 150.000 de lei, prin depunerea la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a unor documente false, în scopul obţinerii de bani în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă. După mai bine de un an, judecătorii de la Tribunalul Galaţi i-au găsit nevinovaţi pe cei trei, apreciind că suma de 155.836 de lei, prejudiciul invocat de anchetatori, a fost accesată şi primită legal de către Unitatea Administrativ-Teritorială a municipiului Tecuci. Astfel, instanţa a dispus achitarea lui Ţuchel, Radovan şi Mitruţ, respingând toate pretenţiile civile şi solicitările procurorilor de instituire a sechestrului pe bunurile acuzaţilor. "Respinge ca nefondate pretenţiile civile solicitate în cauză de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură. Respinge ca nefondate cererea formulată de parchet, privind instituirea măsurii de siguranţă a sechestrului cu privire la bunurile prezente sau viitoare ale inculpatului Ţuchel Gerhardt-Daniel. Constată că în cauză nu există înscrisuri cu „caracter fals” supuse desfiinţării sau anulării", se arată în decizia Tribunalului Galaţi. Prin aceeaşi hotărâre, a fost desfiinţat sechestrul instituit iniţial pe mai multe bunuri imobile aparţinând fostului viceprimar, Dănuţ-Petrică Radovei, şi secretarului Primăriei, Narciza Mitruţ. Sentinţa nu este definitivă, a fiind deja atacată de procurorii DNA Galaţi. 

Citit 1784 ori Ultima modificare Vineri, 27 Noiembrie 2020 22:14

2 comentarii

 • postat de Tudor V Luni, 30 Noiembrie 2020 14:42 89.136.0.*** Link la comentariu
  0
  0

  Sau lipsa de profesionalism ”cointeresata” ! Poate ca totusi acea sectie de anchetare ba procurorilor era necesara, cu o conducere profesionista, fara implicarea politica. Asa procurorii se cred peste judecatori, politisti, parlamantari, fara a putea fi verificati de leaglitatea actiunilor si mai ales a inactiunilor. Daca dna nu are activitate pe structura galati sau din alte zone sa fie desfiintate, iar competentele sa fie derulate din zona centrala, mai putin influentabila! De ce platesc salarii sedii utilitati, echipamente degeaba, daca nu au rezultate. Renuntare la incarcatura, colaborare cu alte servicii/gen DGA, sau chiar internationale si sa vedem rezultate. Coruptia este mare in teritoriu, dar mai ales cand se intervine politic.

  Raportează
 • postat de vlad tepes Duminică, 29 Noiembrie 2020 08:49 109.96.186.*** Link la comentariu
  3
  3

  In sfarsit dreptatea se profileaza dar ce pacat ca ne petrecem 3-4 ani prin tribunale patati de visele pline de ura dar goale de probe ale procurorilor. De acord cand ai probe solide nu delatiunea unui analfabet, sa fie trimis omul in judecata. Ne jucam cu soarta unui om, a familiei doar din dorinta de a face rau si a ma confectiona un dosar sonor. Gata l-am facut si pe primarul X sau pe ministrul Y. Decapati pana ajungeti la... Mai tineti minte indemnul profesional al baschetbalistei.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.