„Operaţiunea Grindu” - cea mai importantă captură de ţigări din 2010 (VIDEO)

„Operaţiunea Grindu” - cea mai importantă captură de ţigări din 2010 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Frontiera face ordine pe Dunăre * Un gălăţean şi zece tulceni – prinşi în operaţiunea „Grindu” * VEZI AICI filmul flagrantului * 

Flagrant la vărsarea Prutului în Dunăre

„Operaţiunea ˝Grindu˝ a fost atent urmărită de la începutul anului, de când am aflat primele indicii”, a explicat ieri comandantul Didel Bădărău, în cadrul conferinţei de presă susţinută la sediul Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Galaţi.

„În noaptea de 7 spre 8 aprilie – a doua zi de Paşte – poliţiştii de frontieră gălăţeni au acţionat la gura de vărsare a Prutului în Dunăre. Acolo au fost prinşi în flagrant doi tulceni, care transportau cu o barcă 18.000 de pachete de ţigări moldoveneşti”.

Gălăţeanul – creierul reţelei

Din întregul grup de traficanţi fac parte 11 bărbaţi, 10 din Tulcea şi un gălăţean.

„Gălăţeanul Marian B. este cel care făcea rost de bani pentru achiziţionarea ţigărilor, care apoi erau vândute în pieţele din oraşul nostru. Tot el este şi cel care stabilea unde urma să fie comercializat tutunul, lui revenindu-i şi profitul”.

„Nouă dintre membrii reţelei sunt cercetaţi în arest – gălăţeanul aflându-se printre ei -, ceilalţi doi membri având interdicţie de părăsire a localităţii”, explică Didel Bădărău.

Baie în Dunărea îngheţată

Şi-au riscat până şi viaţa, doar-doar nu vor fi prinşi: „Unul dintre tulcenii prinşi în flagrant a aruncat câteva pachete de ţigări în apă, apoi a sărit şi el, riscând să moară din cauza hipotermiei”.

„A fost recuperat la timp de poliţişti”, a punctat comandantul Bădărău, adăugând: „Niciunul dintre ei nu avea loc de muncă, trăind în sărăcie”.

Între 7 şi 9 ani pentru o pagubă de 1,3 milioane lei

Poliţiştii de frontiera au aflat ca traficanţii au adus ilegal în România din Moldova, începând din 19 ianuarie 2010, 144.100 de pachete de ţigări, prejudiciul total cauzat bugetului de stat fiind de 1.300.000 lei.

Ţigările erau transportate către localitatea Grindu, Tulcea – de unde şi numele operaţiunii. „Este cea mai mare captură de ţigări de la începutul anului”, încheie comandantul.

Traficanţii sunt cercetaţi pentru aderare la un grup infracţional organizat, contrabandă, instigare la contrabandă, complicitate şi  trecere ilegală a frontierei de stat.

„Probabil vor lua între şapte şi nouă ani”, identifică finalul poveştii unul dintre mascaţii care au participat la operaţiune.

Mult? Puţin? Următorii să spună.

Citit 5126 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.