Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
3 comentarii

Deşi Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimează în "Stadiul proiectelor de infrastructură" că în ianuarie 2021 ar putea semna contractul pentru drumul expres Brăila - Galaţi, soarta constructorului investiţiei se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", asocierea Astaldi SpA - Tancrad SRL a depus o contestaţie după selecţia a câştigătorului licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila - Galaţi, de către CNAIR. Este vorba despre asocierea SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL (firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu), care, pe 23 septembrie 2020, a fost desemnată câştigătoarea contractului, cu o ofertă de 371.416.131 de lei fără TVA.
Asocierea Astaldi - Tancrad a fost printre cei cinci ofertanţi care au participat la licitaţie, dar contestaţia i-a fost respinsă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), decizia fiind publicată pe portalul achiziţiilor publice. Numai că Astaldi nu s-a oprit. Potrivit datelor publice, pe portalul instanţelor, pe 31 decembrie 2020 a contestat decizia CNSC la Curtea de Apel Bucureşti.
Deocamdată nu a fost stabilit vreun termen de judecată pentru recurs. În ciuda acestor date, CNAIR pare optimistă cu privire la investiţie şi estimează că în ianuarie ar putea semna contractul pentru drumul expres. Durata lui este de 154 de luni, din care zece luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuţie şi 120 de luni - garanţia lucrărilor.

Citit 2672 ori Ultima modificare Joi, 07 Ianuarie 2021 16:50

3 comentarii

 • postat de Calitate la termen Duminică, 10 Ianuarie 2021 18:49 89.137.230.*** Link la comentariu
  0
  2

  Asaldi sa nu mai conteste nimic pentru ca Umbrarescu pe unde a facut drumuri le-a facut bine, rapid si a avut oameni care au facut treaba de calitate. Au utilaje si tot ce le trebuie. Sa comparati lucrarile lui Umbrarescu de prin tara cu alte lucrari si sa vedeti diferenta. Umbrarescu face lucrari de calitate si rapid.

  Raportează
 • postat de Ion Vineri, 08 Ianuarie 2021 15:34 82.79.132.*** Link la comentariu
  2
  3

  Se pare ca podul de la Braila va face legatura doar intre cele doua maluri, fara nici un drum de legatura la acest pod, o sa ne uitam doar la el!

  Raportează
 • postat de Proiect fără Dezbatere clară! Vineri, 08 Ianuarie 2021 13:32 81.12.149.*** Link la comentariu
  2
  5

  Drumul acesta este foarte util, dar intrarea în municipiul Galati este aiurea tare, parcă e făcut expres să ajungă doar la Sidex!
  Acesta ar trebui sa facă legătura cu Prelungirea str. Brailei mai direct, chiar dacă terenul e mai mlăştinos pe ultima porţiune. Se găseau solutii de suspendare sau de consolidare a terenului pe o portiune mică. Eventual se prelungea puţin Podul de traversare a Siretului.
  Ne zgârcim la tărâţe şi facem numai prostii!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.