Drumul expres Brăila - Galați, la Curtea de Apel București

Drumul expres Brăila - Galați, la Curtea de Apel București
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Deşi Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) estimează în "Stadiul proiectelor de infrastructură" că în ianuarie 2021 ar putea semna contractul pentru drumul expres Brăila - Galaţi, soarta constructorului investiţiei se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", asocierea Astaldi SpA - Tancrad SRL a depus o contestaţie după selecţia a câştigătorului licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Brăila - Galaţi, de către CNAIR. Este vorba despre asocierea SC SA&PE Construct SRL - Spedition UMB - Tehnostrade SRL (firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu), care, pe 23 septembrie 2020, a fost desemnată câştigătoarea contractului, cu o ofertă de 371.416.131 de lei fără TVA.

Asocierea Astaldi - Tancrad a fost printre cei cinci ofertanţi care au participat la licitaţie, dar contestaţia i-a fost respinsă de către Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), decizia fiind publicată pe portalul achiziţiilor publice. Numai că Astaldi nu s-a oprit. Potrivit datelor publice, pe portalul instanţelor, pe 31 decembrie 2020 a contestat decizia CNSC la Curtea de Apel Bucureşti.

Deocamdată nu a fost stabilit vreun termen de judecată pentru recurs. În ciuda acestor date, CNAIR pare optimistă cu privire la investiţie şi estimează că în ianuarie ar putea semna contractul pentru drumul expres. Durata lui este de 154 de luni, din care zece luni pentru proiectare, 24 de luni pentru execuţie şi 120 de luni - garanţia lucrărilor.

Citit 3358 ori Ultima modificare Joi, 07 Ianuarie 2021 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.