Au apărut primii ghiocei
Foto: Romsilva

Au apărut primii ghiocei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Primii ghiocei au apărut, în plină iarnă, în Parcul Național Munții Măcinului, informează Mediafax. Fotografia cu ghioceii a fost realizată de Romsilva, care administrează parcul aflat în sud-estul țării. "De la imagini cu prima zăpadă, în anumite zone administrate de subunitățile noastre, la primii ghiocei apăruți în plină iarnă. Imaginile sunt din Parcul Național Munții Măcinului și au fost realizate recent de colega noastră Viorica Codruța Darie", au anunțat, pe pagina de Facebook, reprezentanții Romsilva, care au publicat fotografii cu primii ghiocei.
Potrivit acestora, flora Munților Măcin cuprinde 1.770 de specii de plante, din care 72 de specii sunt rare sau vulnerabile și 27 de specii sunt endemice. Parcul Național Munții Măcinului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, este situat în judeţul Tulcea și are o suprafață de 11.151 de hectare, cuprinzând Culmea Pricopanului și Munții Măcinului.

Citit 1399 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2021 17:16

1 comentariu

 • postat de Tudor
  Vineri, 08 Ianuarie 2021 18:04
  89.136.0.***
  Era bine daca administratorii Parcului Național Munții Măcinului si responsabilii naturisti in competente din CJ Tulcea, anuntau ca au alocat cateva sute de jandarmi si politisti locali spre a patrula in arealul precizat, pentru a stopa migratia celor obisnuiti sa afirme ”culegem si vindem ghiocei sa scoatem si noi un ban ca nu avem ce manca”, in timp ce se deplaseaza cu limuzine si vehicule de teren cu sume evaluate intre 5000 si 50.000 de Euro, exploatand copii saraci ai etniei din care fac parte sau ai comunitatilor si mai sarace din zona! Sa mai spunem ca mare parte din ghioceii adusi la vanzre in Galati din acest parc, au si bulbul/radacina, fapt ce inseamna ca firele respective au fost exterminate din flora parcului!!!
  0
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.