Misterul apartamentului aruncat în aer

Misterul apartamentului aruncat în aer
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Casa – nelocuită * Robinetul de la gaze – perfect închis *

Explozia de sâmbătă seara, produsă la parterul blocului C8 din Ţiglina III, a zgâlţâit imobilul din temelii. Însă nici până în acest moment pompierii şi Poliţia nu au putut să afle CE anume a provocat deflagraţia. În apartamentul de la parter nu locuia nimeni.

Gaze nu, foc nu, explozie da

Misterul din Ţiglina III este demn de romanele Agathei Christie. Gazele – detaliu confirmat de către pompieri – au aruncat în aer o casă nelocuită, dar lăsată în perfectă siguranţă.

„Pagubele? Totul a fost distrus. Pagubele sunt de 70.000 de lei”, spune proprietarul. Îl găsim bătând o folie de plastic în cuie, în tâmplăria de termopan. În curtea blocului, călcăm pe sticlă făcută bucăţele: fostele geamuri ale cochetului apartament. 

BUM!

„S-a auzit o bubuitură şi s-a zdruncinat totul”, povestesc vecinii.

„Sâmbătă, la ora 18,45, pe strada Blaj din Ţiglina III, în apropiere de Şcoala 11, la un apartament situat la parterul blocului C8 s-a produs o explozie, urmată de un incendiu. Casa era nelocuită şi avea robinetul de la gaze închis. În casă nu au fost găsite şi alte surse de gaze. Nu au existat victime”.

„În apartament au ars mobilierul, covoare, geamurile termopan s-au spart, uşa de la intrare şi tencuiala s-au degradat, la fel şi uşa de la intrarea în casa scării. Cercetările pentru descoperirea cauzei generatoare a dezastrului continuă”, a declarat căpitanul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi.

Ghicitoare

Îmbrăcată în folie albastră, de plastic, locuinţa îşi ascundea ieri dimineaţă dezastrul. Singur, căţărat pe o scară în faţa blocului, şi bătând în cuie folia, proprietarul abia vorbea de supărare: „E distrus totul. Paguba? 70.000 de lei”.

Sâmbătă, la ora 19,30, focul era stins, iar pompierii se întorceau la bază. Din păcate, doar misterul apartamentului aruncat în aer e demn de Agatha Christie. Pentru că deznodământul nu promite dezvăluiri a la Hercule Poirot.

Citit 2450 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.