„Orbitor. Aripa stângă”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Prima biserică românească din Scandinavia: Specialiştii din Stockholm demarează în dimineaţa zilei de astăzi, ora 9.00, operaţiunile de delimitare topografică a perimetrului destinat construirii primei biserici româneşti din lemn, cu arhitectură tradiţională maramureşeană, din Scandinavia.

* Târgul de la Chicago, amânat: Organizatorii Târgului de turism şi bunuri de larg consum ce trebuia să se defăşoare în perioada 22-23 aprilie în Chicago, şi cu participarea unor companii din România, anunţă amânarea acestuia pentru o dată ce va fi comunicată ulterior, în urma imposibilităţii delegaţiilor din România de a mai efectua zborurile transatlantice.

Anularea târgului nu afectează desfăşurarea primului Forum al Presei Romane din SUA şi Canada, care se va desfăşura sâmbătă, 24 aprilie, la Chicago

* Alexandru Darida, premiat la Chicago: La Chicago i s-a decernat un premiu de excelenţă pictorului român Alexandru Darida.

Premiul a fost înmânat de Maria Pappas, şefa biroului de Trezorerie şi vine să confirme talentul pictorului de origine română care locuieşte la Chicago.

Festivitatea de decernare a premiului a deschis vernisajul expoziţiei de pictură a artistului roman, deschisă până pe 21 mai. „România este mereu un izvor de inspiraţie pentru mine”, spune plasticianul.

* „Cangurul” la Montreal: Asociaţia MAVA din Montreal, cea care i-a pregătit pe copiii români participanţi la Concursul internaţional de matematică distractivă „Cangurul”, desfăşurat pe 28 martie, anunţă înscrierile la sesiunea de primăvară.

Concursul „Cangurul” a strâns, la Montréal, doar 14 participanţi, dintre care 11 de origine română.

* Noaptea cărţilor la ICR Madrid: ICR Madrid participă pe 23 aprilie la marea petrecere urbană Noaptea cărţilor / La Noche de los Libros, unul dintre cele mai importante evenimente culturale de la Madrid, la care iau parte majoritatea instituţiilor culturale importante din capitala Spaniei, bibliotecile, librăriile, muzeele, centrele culturale şi universităţile.

ICRM îşi va deschide porţile în seara de vineri, începând cu ora 19:00, pentru publicul madrilen şi pentru toţi cei care vor dori să încerce să înveţe româneşte... într-o oră.

Este vorba despre trei serii de cursuri gratuite de limba română, pe parcursul cărora participanţii vor putea să înveţe câteva expresii româneşti, câteva lucruri despre istoria limbii române şi, sperăm, vor pleca cu dorinţa de a învăţa în continuare o limbă romanică atât de apropiată de spaniolă.

Până la miezul nopţii va fi deschisă la sediul Institutului o librărie de unde vor putea fi cumpărate cărţi româneşti traduse în limba spaniolă (peste 40 de titluri).

Şi când te gândeşti că în România nu se citeşte nici măcar ziua, pe lumină…

* Lansarea lui Cărtărăscu la Haga: Editura De Bezige Bij din Amsterdam, Institutul Cultural Român, prin Centrul Naţional al Cărţii şi Ambasada României în Regatul Ţărilor de Jos îi invită pe iubitorii de literatură română din Olanda să ia parte joi, 29 aprilie, la Libraria Verwijs, Haga, la lansarea traducerii în limba olandeză a volumului de proza „Orbitor. Aripa stângă” de Mircea Cărtărescu, în prezenţa autorului.

Citit 1601 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.