Ce sancţiune va primi consilierul PSD Gheorghe Bezman

Ce sancţiune va primi consilierul PSD Gheorghe Bezman
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Exclus timp de o lună de la lucrările Consiliului Local și ale Comisiei de specialitate din care face parte, aceasta este sancţiunea disciplinară propusă pentru consilierul local PSD Gheorghe Bezman, deoarece a lăsat o altă persoană să voteze în locul său, la şedinţa ordinară din 17 decembrie 2020. Aplicarea "pedepsei" va fi supusă votului consilierilor locali.

Un proiect de hotărâre privind sancţionarea consilierului local PSD Gheorghe Bezman a ajuns la comisiile Consiliului Local. Din documentele care însoţesc proiectul aflăm că Bezman a fost audiat de către membrii Comisiei de specialitate nr. 5 a Consiliului Local (Comisia Juridică), Gheorghe Potârniche (PSD) - preşedinte şi Marta-Iozefina Bencze (PNL) - membru. Subiectul audierii a fost reprezentat de faptul că, în timpul desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Local din 17 decembrie 2020, Bezman a părăsit lucrările fără acordul preşedintelui de şedinţă, iar o altă persoană a participat în locul său. "Dl consilier Bezman a reintrat în şedinţă doar după ce dl consilier local Valeriu-Laurenţiu Onose a semnalat acest aspect", se precizează în raportul comisiei de audiere. Suprizător este că documente nu se pomeneşte nimic despre faptul că "înlocuitorul" lui Bezman a votat zece proiecte de hotărâre, până în momentul în care a fost prins.

Din raportul Comisiei Juridice mai aflăm că, la audieri, Bezman a declarat că a părăsit lucrările şedinţei Consiliului Local pentru că a trebuit să participe la o altă întrevedere, motiv pentru care a rugat o altă persoană să urmărească dezbaterea.

Comisia Juridică a Consiliului Local a ajuns la concluzia că fapta întruneşte caracterul unei "abateri disciplinare deosebit de grave", motiv pentru care a propus ca sancţiune excluderea temporară - pentru o lună - a lui Bezman de la lucrările Consiliului Local şi ale comisiei din care face parte - Comisia nr. 2 de Urbanism.

Citit 2142 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2021 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.