Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
6 comentarii

Exclus timp de o lună de la lucrările Consiliului Local și ale Comisiei de specialitate din care face parte, aceasta este sancţiunea disciplinară propusă pentru consilierul local PSD Gheorghe Bezman, deoarece a lăsat o altă persoană să voteze în locul său, la şedinţa ordinară din 17 decembrie 2020. Aplicarea "pedepsei" va fi supusă votului consilierilor locali.

Un proiect de hotărâre privind sancţionarea consilierului local PSD Gheorghe Bezman a ajuns la comisiile Consiliului Local. Din documentele care însoţesc proiectul aflăm că Bezman a fost audiat de către membrii Comisiei de specialitate nr. 5 a Consiliului Local (Comisia Juridică), Gheorghe Potârniche (PSD) - preşedinte şi Marta-Iozefina Bencze (PNL) - membru. Subiectul audierii a fost reprezentat de faptul că, în timpul desfăşurării şedinţei ordinare a Consiliului Local din 17 decembrie 2020, Bezman a părăsit lucrările fără acordul preşedintelui de şedinţă, iar o altă persoană a participat în locul său. "Dl consilier Bezman a reintrat în şedinţă doar după ce dl consilier local Valeriu-Laurenţiu Onose a semnalat acest aspect", se precizează în raportul comisiei de audiere. Suprizător este că documente nu se pomeneşte nimic despre faptul că "înlocuitorul" lui Bezman a votat zece proiecte de hotărâre, până în momentul în care a fost prins.

Din raportul Comisiei Juridice mai aflăm că, la audieri, Bezman a declarat că a părăsit lucrările şedinţei Consiliului Local pentru că a trebuit să participe la o altă întrevedere, motiv pentru care a rugat o altă persoană să urmărească dezbaterea.

Comisia Juridică a Consiliului Local a ajuns la concluzia că fapta întruneşte caracterul unei "abateri disciplinare deosebit de grave", motiv pentru care a propus ca sancţiune excluderea temporară - pentru o lună - a lui Bezman de la lucrările Consiliului Local şi ale comisiei din care face parte - Comisia nr. 2 de Urbanism.

Citit 1396 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Ianuarie 2021 17:23

6 comentarii

 • postat de JUSTIŢIARUL Joi, 21 Ianuarie 2021 13:37 81.12.149.*** Link la comentariu
  0
  4

  Ciuma Roşie nu reuşeşte să se lase de apucăturile acestea bolşevice! Încă le-a mai rămas ideea de mangleală, de învârteli, de tot felul de găinării pentru a prosti lumea.
  Cică a trebuit să participe "la o altă întrevedere" şi de asta a lăsat pe altcineva să asculte şi să voteze...
  Aleşii noştri, în general, (consilieri, deputaţi, senatori, etc) s-au obişnuit ca pe lângă atribuţiile pentru care au ocupat o funcţie publică şi pentru care TREBUIE SĂ SE DEDICE TOTAL, ei mai fac tot felul de trumbuşlucuri pentru a-şi spori venitul sau interesele (sunt şi în alte consilii de administraţie, predau pe la universităţi, practică şi alte meserii, fac diverse afaceri cu ajutorul rudelor sau prin diverşi intermediari, etc).
  Cu alte cuvinte, ei vor să ne convingă că există TELEPORTAREA sau DEDUBLAREA, adică să" joace la mai multe capete în acelaşi timp"! De jucat poţi, dar nu bine!
  Problemele acestea cred că ar trebui rezolvate legislativ de către noua coaliţie, iar societatea civilă să fie mai atentă la comportamentul aleşilor săi!

  Raportează
 • postat de Nea Luce Joi, 21 Ianuarie 2021 09:25 86.124.200.*** Link la comentariu
  0
  15

  ..Nea' Bezman asta, mai este inca consilier ??? ( intrebare retorica...in haznaua politicii romanesti orice este admis si posibil )

  Raportează
 • postat de Bleah Joi, 21 Ianuarie 2021 04:02 86.125.62.*** Link la comentariu
  0
  12

  La umplut de sânge! :)) Penibil!

  Raportează
 • postat de gynexx Miercuri, 20 Ianuarie 2021 19:32 89.136.7.*** Link la comentariu
  3
  27

  Exista o mare disproportie intre fapta (abatere disciplinara deosebit de grava) si sanctiune, care este mai degraba simbolica, formala. Dar sa nu ne miram, corb la corb nu-si scoate ochii. Pentru psd este chiar un act de curaj, de bravada.

  Raportează
 • postat de Galatean Miercuri, 20 Ianuarie 2021 19:13 95.76.2.*** Link la comentariu
  2
  28

  Este vorba de principii.

  Pe care PSD, in aceasta situatie, a dovedit ca nu le are.

  Pricipii, care nu sunt altceva decat coloana vertebrala, a unui om, partid, societate!

  Usor de definit, greu de inteles!

  Asa ca acest Consliu Local demonstreaza ca ii lipseste coloana vertebrala pentru ca Galatiului sa i se dea adevarata democratie bazata pe realitate si adevar!

  Galatiule, sarmanule, pe mana cui ai ajuns!

  Raportează
 • postat de galateanca Miercuri, 20 Ianuarie 2021 17:42 5.13.159.*** Link la comentariu
  3
  43

  Vai..."i-au luat boii de la bicicleta". Halal sanctiune ! Ar trebui ca toate hotararile votate de impostor sa fie anulate. Nu conteaza ca PSD avea majoritatea si justificarea, ca oricum treceau proiectele de hotarari , nu tine.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.