Primăvara credinţei...

Primăvara credinţei...
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ieri, în ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, tecucenii şi gălăţeni din localităţile din împrejurimi au ieşit cu mic cu mare să-L întâmpine pe Hristos şi pe Ocrotitorul spiritual al comunităţii tecucene - Sfântul Gheorghe.

La Catedrala municipală a slujit, ca de obicei, Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, împreună cu părintele protopop Gheorghe Joghiu, cu slujitori ai Sfintelor Altare din Protopopiatul Tecuci.

În rugăciune a fost şi părintele arhimandrit Daniil Oltean al Dunării de Jos, un rugător al locului, care revine, an de an, cu dragoste.

Acasă între tecuceni.  Rugăciunea, credinţa şi dragostea pentru Hristos au transfigurat întreaga adunare Dreptmăritoare de la Tecuci într-o comunitate de biruitori întru Lumina Învierii.  

Tot ieri, în Anul Crezului Ortodox şi al Autocefaliei BOR, la Tecuci au fost evidenţiaţi cei mai buni copii care au participat la etapa de masă a Concursului de Oratorie „Crezul meu”, concurs realizat cu binecuvântarea Prea Fericitului Patriarh Daniel.

Arhiereul locului a înmânat premiile, a dat binecuvântările şi a rostit cuvintele aducătoare de pace, de tihnă şi lumină duhovnicească.

„Prin mărturisirea Crezului Ortodox şi noi ne manifestăm credinţa şi cea mai înaltă formă de a o arăta este fidelitatea, capacitatea de a respecta învăţătura adusă neamurilor şi popoarelor de Sfinţii Apostoli şi urmaşii lor” (adică episcopii şi preoţii n.n.), a spus Înalt Prea Sfinţitul Casian.

„Din moşi strămoşi, în Biserică, ne unim în această mărturisire a credinţei cu scopul de a obţine darul credinţei, asemeni Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, care prin credinţa sa în Dumnezeu a biruit păcatul şi ne-a adus primăvara credinţei”. 

În ton cu sărbătoarea, dar şi cu învăţătura Sfinţilor Părinţi de la primele două Sinoade Ecumenice, Arhiereul Dunării de Jos a explicat semnificaţia Crezului Ortodox, invitând totodată primii trei copiii premiaţi la Concursul de oratorie „Crezul meu” - din Protopopiatul Tecuci -  să rostească eseurile pe care le-au alcătuit şi datorită cărora au fost premiaţi.

În ideea că mărturisind credinţa pură şi sinceră cu ochii credinţei curate a copilăriei, şi noi cei mari ne vom atinge, măcar în treacăt, de sfinţenia Duhului.

Multe au fost darurile revărsate ieri peste credincioşii care au lăsat alte preocupări pierzătoare de suflet şi au ales rugăciunea la Catedrala verde din inima Tecuciului; sărbătoare de la care nu au lipsit primarul Eduard Finkelstain, deputaţii Mircea Toader şi Victor Paul Dobre, dar şi prefectul de Galaţi - domnul Cosmin Păun.

Din Catedrală, s-a văzut ieri o unitate în cuget şi simţiri, unitate care am dori să existe zi de zi, clipă de clipă, dar - din nefericire - uităm repede promisiunile pe care i le facem lui Dumnezeu şi ne pierdem în lucruri mărunte, de care dincolo nu va fi interesat Judecătorul...

Tot în cursul zile de ieri, o misiune de caritate a Protoieriei Tecuci, în frunte cu Arhiereul locului, a ajuns în Cartiertul sinistraţilor din Tecuci.

Am regăsit semeni care trăiesc în condiţii de neimaginat, dar care sunt mulţumiţi că au un acoperiş deasupra capului.

Şi care, mulţumind lui Dumnezeu că au ieşit din iarna grea a acestui an, au speranţa că - la toamnă -  se vor muta. Aşa le-au promis autorităţile... Vom reveni.

Citit 1087 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.