Informaţii despre viza pentru SUA, la Prefectură

Informaţii despre viza pentru SUA, la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Dacă te leagă lucruri importante de România, ai şanse mari să obţii Viza de SUA”.

„Nu veni cu căţel şi purcel la interviu, demonstrează doar că sunt importante pentru tine”, scrie pe reclama animată de pe site-ul Prefecturii Galaţi.

Un click pe link-ul respectiv şi… gata viza de State. Ei, nu, nici chiar aşa! Doar informaţiile necesare. Ministerul Afacerilor Externe şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti desfăşoară o campanie de informare a cetăţenilor români cu privire la condiţiile de acordare a vizelor temporare pentru SUA.

Considerând că solicitanţii vizelor sunt uneori insuficient informaţi asupra prevederilor legale şi asupra procedurii propriu-zise, cele două organisme oferă informaţii detaliate despre procedurile actuale de solicitare a vizei SUA şi despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru obţinerea ei.

Dacă vreţi amănunte pe această temă, accesaţi link-ul amintit. Noi ne vom mărgini să vă spune că, potrivit legislaţiei americane, fiecare cetăţean străin care solicită o viză temporară americană este considerat un potenţial imigrant.

„Pentru acordarea vizei temporare, solicitantul trebuie să demonstreze personalului consular american că motivaţia pentru care solicită viza nu este aceea de a emigra în Statele Unite ale Americii şi că există argumente solide pentru care nu trebuie să fie considerat un potenţial imigrant”.

„Este datoria cetăţeanului care solicită viza să demonstreze personalului consular că el/ea se califică pentru viza cerută şi nu intenţionează să emigreze în SUA”, se arată în comunicatul MAE.

Citit 1127 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.