Trei pe loc la bursa locurilor de muncă

Trei pe loc la bursa locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 1.200 de persoane au trecut pragul  Bursei Generale a Locurilor de Muncă din Galaţi * 540 au fost selectate în vederea încadrării * Joburi pentru gălăţeni necalificaţi, dar şi pentru cei cu foarte multă experienţă * Au fost şi angajatori cunoscuţi, printre care Vega 93, ArcelorMittal, Arabesque, Ecosal sau Tancrad * 453 de locuri de muncă oferite *

Sceptici sau plini de speranţă, circa 1.200 de gălăţeni au venit, ieri, în aula Universităţii „Dunărea de Jos”, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Unii dintre cei care se plimbau de la un stand de angajator la altul, în căutarea unui job, abia absolviseră facultatea.

Alţii munciseră deja zeci de ani, până când flagelul şomajului le-a retezat aripile şi i-a condamnat fie la un trai mizer, fie la luni bune de muncă la negru.

Potrivit statisticii AJOFM, la bursa din Galaţi 30 de agenţi economici au oferit, în total, 453 de locuri de muncă.

Ranger sau senior project manager….

… aceasta-i întrebarea. Răspunsul depinde, în mare parte,  de formarea profesională a celui care îşi doreşte să se angajaze.

Postul de ranger era oferit de Asociaţia Judeţeană a Pescarilor Sportivi şi presupune, din câte am înţeles noi, supravegherea unei zone.

Nu trebuie neapărat să aveţi studii superioare, dar e absolut necesar să locuiţi între Măstăcani şi Vădeni.

Pe de altă parte, postul de senior project manager a fost scos pe piaţă de ArcelorMittal Galaţi. Ca să îl ocupaţi, ar trebui să fiţi absolvent de facultate cu profil electric/automatizări şi să aveţi şi masterat.

E musai, de asemenea, să aveţi mai mult de şapte ani de experienţă în domeniul managementului de proiect, dar şi experienţă în industria grea.

Un plus ar fi şi experienţa internaţională, iar lista de cerinţe este mult mai lungă de atât. Probabil şi salariul e pe măsură.

Nu spunem că opinia noastră e literă de lege, dar chiar ar fi de mirare să avem prea mulţi oameni cu astfel de pregătire în oraş care să nu fie angajaţi deja la ArcelorMittal.

Dacă totuşi se vor găsi doi, se pare că au joburi pentru care să aplice. Oricum, Combinatul a mai scos şi alte patru posturi pentru absolvenţi de studii superioare: două de inginer automatism şi încă două de inginer electric.

Celelalte 446 de locuri de muncă

Ceilalţi 28 de potenţiali angajatori au mai căutat ieri: bucătari, ospătari, barmani, cofetari, ingineri în industria alimentară, şefi de complex hotelier, dar şi agenţi de vânzări, consultanţi financiari,  economişti, contabili, agenţi de pază, vopsitori, sudori, fierari, dulgheri, rigipsari, zidari etc.

Mai erau locuri libere şi pentru web-designer, redactori şi alte câteva meserii. Per total, o ofertă relativ diversă, date fiind vremurile tulburi.

Printre angajatori s-au numărat şi firme binecunoscute gălăţenilor, cum ar fi: Vega 93, Arabesque, Dunărea SA, Ecosal şi Tancrad.

Proaspeţi absolvenţi şi gălăţeni cu vechime în muncă

Printre gălăţenii care studiau oferta angajatorilor veniţi la bursă i-am găsit pe Marius şi pe Cosmin, de 24 şi, respectiv 25 de ani. Ambii sunt ingineri mecanici şi masteranzi la „Dunărea de Jos”.

„N-am putea spune că am găsit mare lucru deocamdată. Am vrea în domeniul nostru, dar ne-am mulţumi şi cu altceva”.

„Dat fiind că n-am terminat încă masterul, ne interesează şi salariul, dar mai mult experienţa pe care am putea-o acumula”, ne-a spus Marius.

Am făcut câţiva paşi şi ne-am întâlnit cu un gălăţean cu vechime în muncă, lăcătuş mecanic, dar calificat şi ca agent de pază.

„Mi-am căutat un loc de muncă. Sunt şomer din 2009 şi între timp am făcut şi cursul de calificare pentru agenţi de pază”.

„Am văzut pe cineva care angaja aşa ceva. În rest, mai nimic pentru mine”, ne-a spus Alexandru, de 50 de ani.

Alina şi Lavinia şi-ar fi dorit, de asemenea, să îşi găsească ieri un loc de muncă.

„Am absolvit Ingineria Alimentelor şi am vrea să ne găsim ceva în domeniu”.

„Totuşi ar fi binevenit un job şi în altă arie de activitate. Salariul nu e foarte important la început, dar nici nu putem spune că ne-ar conveni un venit de 500 de lei lunar…”, ne-a spus Alina.

Lupta se va da la interviuri

Ieri, 540 de gălăţeni au fost selectaţi în vederea încadrării pe 453 de posturi. Carevasăzică, două treimi din cei prezenţi tot vor rămâne pe afară.

Câţi vor reuşi într-adevăr să se angajeze în zilele imediat următoare vă vom putea spune în curând, după ce agenţii economic vor comunica aceste date către AJOFM.

Per total, prezenţa la bursă a fost una destul bună: au venit şi angajatori şi aspiranţi la joburi. 

210 tecuceni, pe 120 de posturi

La bursa locurilor de muncă organizată de AJOFM la Tecuci au venit 800 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Au fost selectaţi în vederea angajării 210 tecuceni, care vor concura pe 120 de posturi, scoase pe piaţă de 24 de agenţi economici.

Şomajul care ne apasă

Deşi au scăzut pentru prima dată după mai bine de un an şi jumătate, cifrele oficiale referitoare la şomaj sunt încă foarte mari. Judeţul Galaţi se află pe locul trei în ţară în funcţie de numărul de şomeri înregistraţi (26.432) şi pe locul opt în funcţie

Citit 2359 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.