Gălăţeancă premiată cu Oscarul german

Gălăţeancă premiată cu Oscarul german
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actriţa de origine română Maria Victoria Drăguş a primit, vineri, premiul Lola pentru „cea mai bună actriţă într-un rol secundar”, decernat de Academia Germană de Film, pentru prestaţia ei din filmul „Das Weisse Band”, această peliculă impunându-se la zece categorii, a informat ieri variety.com.

Filmul „Das Weisse Band - The White Ribbon”, în regia lui Michael Haneke, a primit un total de 10 premii Lola, din 13 nominalizări la premiile Academiei Germane de Film, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor în rol principal” (Burghart Klaussner).

Tânăra actriţă germană Maria Victoria Drăguş, în vârstă de 15 ani, este de origine română, tatăl ei fiind originar din comuna gălăţeană Pechea.

Filmul „Das Weisse Band”, realizat în alb-negru, a cărui acţiune se desfăşoară într-un sat german în preajma Primului Război Mondial, a câştigat deja Palme d’Or la Cannes, în mai 2009, a fost desemnat cel mai bun film la gala premiilor Academiei Europene de Film şi avut o nominalizare la premiile Oscar din acest an, la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină”.

German Film Awards, cunoscute şi ca premiile Lola, sunt echivalentul german al Oscarurilor.

Citit 1104 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.