Furturi cu victimele în casă!

Furturi cu victimele în casă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Regula de bază – uşa de la intrare rămâne încuiată *

Infractorii nu au probleme legate de timiditate. Din contră. Mai nou, băieţii dau dovadă de un asemenea tupeu, încât nici măcar prezenţa proprietarului în casă nu îi mai stânjeneşte să dea buzna în apartamentul omului, în căutare de bani.

Tentaţiile

Bijuteriile nu prea îi interesează pe profesionişti – casele de amanet au toate, în ziua de azi, camere de luat vederi şi poţi fi recunoscut dacă te duci să vinzi lanţuri sau inele.

Electronicele şi electrocasnicele, deşi scumpe, sunt prea voluminoase pentru a-i permite hoţului să rămână anonim în faţa vecinilor.

Telefoanele mobile, aparatele foto – prea nesemnificative.

Cardurile şi actele vi le vor returna peste o zi-două de la spargere, asta în cazul în care, din grabă, n-au văzut că le-au luat cu ei. Nu le trebuie.

Profesioniştii caută, cu alte cuvinte, bani gheaţă. Ceea ce – până şi copiii ştiu asta – nu trebuie păstrat acasă.

Atenţie

…la cine vă calcă pragul. Înţelept ar fi să nu poftiţi în casă niciun vânzător ambulant sau pe reprezentantul vreunei companii (electrică, telefonie sau cablu) care nu se poate identifica cu o legitimaţie de serviciu.

De asemenea, nu vă încredeţi să daţi amănunte despre sume importante de bani pe care le „găzduiţi”, fie şi temporar.

Feriţi-vă să aduceţi vorba despre asemenea subiecte în faţa menajerei, a meşterilor, instalatorilor sau chiar şi în faţa propriilor copii.

Informaţiile pe care toţi aceştia, - în majoritatea cazurilor de bună credinţă - le pot transmite, şi mai ales la urechile cui pot ajunge acestea sunt lucruri care nu mai pot fi controlate de dumneavoastră.

Hoţie cu familia în casă

Un gălăţean de 40 ani a sesizat la începutul lunii martie Poliţia, prin 112, în legătură cu faptul că, în noaptea de 19 spre 20 martie 2010, în timp ce dormea cu soţia şi copilul, un necunoscut i-a intrat în casă.

A profitat de faptul că uşa de la intrare nu era încuiată, şi a furat de pe un dulap aflat sub cuier, două portofele cu acte, carduri bancare, bani şi un telefon mobil, toate bunurile valorând 800 lei.

Poartă şi uşă deschise

Pe 12 aprilie anul acesta, Poliţia a fost sesizată dimineaţa în legătură cu faptul că, la ora 8,00, un individ a profitat de faptul că poarta şi uşa de acces erau neasigurate.

Hoţul a pătruns în locuinţa gălăţeanului de 35 ani, de unde a plecat cu un portofel. Paguba este de 500 lei.

Banii, actele şi mobilul

Un pensionar de 54 ani din oraşul nostru a sesizat pe 9 februarie poliţia vizavi de faptul că, în cursul aceleiaşi zile, a fost jefuit de necunoscuţi care i-au intrat în apartament pe uşa neîncuiată.

Infractorii i-au furat un portmoneu cu 190 lei, acte personale şi un telefon mobil, prejudiciul ridicându-se la valoarea de 290 lei.

Singură în casă… plus hoţii

O tânără concitadină de numai 25 ani a fost furată la mijlocul lunii februarie deşi era în casă între orele 11,30 şi 12,00 – timpul jafului. Şi în cazul ei, uşa de la intrarea în apartament era neasigurată.

Hoţii i-au prăduit din cele două poşete suma de 200 lei şi documentele de identitate.

Dacă totuşi se întâmplă

…şi constataţi că aţi fost victima unui furt din locuinţă, anunţaţi de urgenţă Poliţia folosind apelul unic 112 şi încercaţi, pe cât posibil, să nu modificaţi locul infracţiunii.

Citit 1501 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.