Galațiul fotbalistic, în luptă pentru „Cupa României”.

Galațiul fotbalistic, în luptă pentru „Cupa României”.
"Cupa vine la tine", faza optimilor de finală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat o provocare printre iubitorii de fotbal de a stabili comunitatea cea mai pătimașă în "Cupa României", competiție în care echipele gălățene au ajuns în ultimul act de patru ori în istorie.

Proiectul "Cupa vine la tine" a pornit la drum, iar printre județele pe care le-a vizitat trofeul s-a numărat și Galațiul, care va intra într-o competiție virtuală. Federația Română de Fotbal și-a propus să scoată în evidență poveștile finalistelor din istoria competiției "Cupa României", iar Galațiul a dat patru finaliste: Siderurgistul (în 1963), Constructorul (în 1973), CSU Galați (în 1976) și Oțelul (2004). Per total, județul Galați ocupă locul al șaptelea pe țară ca reprezentare în "Cupa României", din faza optimilor până în finală.

Reprezentantul FRF pentru județul Galați este chiar președintele Asociației Județene de Fotbal, Liviu Ciubotariu.

"Un proiect al departamentului de comunicare FRF. Cei de acolo au luat statistica «Cupei României» de la începuturile ei, din 1932 până în prezent. Au făcut o statistică pe județe, iar acolo au inclus performanțele echipelor din județul respectiv. Astfel au hotărât ca primelor 16 județe din țară să le acorde favoarea să vină "Cupa României", varianta originală, să o aducă în fiecare din cele 16 județe și să realizeze interviuri, să facă un film dedicat județului, cu gloriile din acea perioadă", ne-a spus președintele AJF.

Galați - Dolj, în optimi, din 7 martie

De duminică, 7 martie, până miercuri, 10 martie, județul Galați va intra într-o dispută virtuală cu județul Dolj, în faza optimilor de finală. Județul care va strânge cele mai multe voturi din partea susținătorilor se va califica mai departe. "Se fac unele meciuri, optimi de finală cum ar veni, iar publicul din fiecare județ votează și se va da un câștigător. Câștigătoarea, dintre toate județele, va primi un trofeu asemănător, replică perfectă a "Cupei României". Acel trofeu va rămâne în județul câștigător timp de un an, sperăm noi că în județul Galați. Trofeul va fi prezent la toate echipele și la toate cluburile de copii și juniori", a mai punctat Liviu Ciubotariu.

Competiția se va desfășura pe contul oficial de Facebook - Cupa României. Fanii vor vota cu emoticoane de inimioară pentru o echipă și cu emoticoane de uimire pentru cealaltă. În finalul campaniei, toți suporterii care au votat vor intra într-un concurs prin tragere la sorți, iar cinci participanți vor fi premiați cu următoarele: echipament de suporter (trening bluză și pantalon, geacă, fular, eșarfă, adidași, troller, minge), tricou de colecție al echipei naționale a României, cu autografele jucătorilor, plus o medalie de câștigător al "Cupei României", exact la fel cum primesc fotbaliștii care cuceresc trofeul în acest an.

Citit 2510 ori Ultima modificare Duminică, 07 Martie 2021 13:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.